TP-Link AC1750 Wireless Auranet EAP245

Kabeltilknyttet tilgangspunkt fra TP-Link.

av Henning Dadkhah Rasmussen #Nettverksutstyr (diverse) #TP-Link
7.3

Trådløst nettverk er en genial oppfinnelse når det virker, men vanvittig frustrerende når det ikke gjør det. Dessverre opplever mange at det bare virker optimalt i deler av boligen, mens andre ligger i et evig «dekningsmørke». I enkelte tilfeller kan man også oppleve at produkter til privat bruk ikke holder mål, og da må man ty til profesjonelle løsninger.

TP-Link Auranet EAP245 er det som kalles et tilgangspunkt. Det er i utgangspunktet ikke annet enn et trådløst punkt som kobles til pc eller telefon for å få forbindelse, mens internett og lokalt nettverk fortsatt leveres av eksisterende utstyr – som regel den vanlige trådløse ruteren. EAP245 kobles til ruteren med en nettverkskabel, og deretter er det bare å koble telefon og pc til TP-Links nettverk i stedet for ruterens.

Oppsettet er svært enkelt. Vi koblet en nettverkskabel (som dessverre ikke følger med) til EAP245 og koblet den andre enden til ruteren. Deretter var det bare å slå på TPLink-enheten og koble til en pc, og vips, så hadde vi tilgang til alle enheter på nettverket – NAS, overvåkingskameraer og andre pc-er – og selvfølgelig full tilgang til internett via ruteren. Som standard er imidlertid TP-Link-nettverket åpent og ukryptert, slik at hvem som helst kan koble seg til. For å legge inn passord på det nye nettverket måtte vi inn i ruteren og finne ut hvilken IP-adresse tilgangspunktet fra TP-Link var tildelt. Med denne informasjonen kunne vi logge på oppsettsidene til TP-Link og opprette et passord for nettverket.

Det er altfor kranglete – og fordi produktet er halvprofesjonelt, er heller ikke informasjonen i den medfølgende veiledningen særlig matnyttig. En annen ting som får smilet til å stivne, er at EAP245 må kobles til ruteren via kabel. Det begrenser plasseringsmulighetene, men gjør på den annen side at det er mulig også for eldre rutere å levere båndbredde nok til tilgangspunktets ac1750-nettverk, ettersom kabelen kan levere opptil 1000 Mbit/s.

Du får altså optimal dekning med TP-Link EAP245, hvis du vet litt om nettverk og synes det er greit å trekke en kabel.

Konklusjon

Hvis du virkelig er lei av elendig trådløs dekning, kan du utvide det eksisterende nettverket med dette tilgangspunktet. Dessverre krever det at man kobler det til eksisterende utstyr med en kabel.

Spesifikasjoner

Merke
TP-Link
Nettverksstandarder
802.11ac/n/g/b/a – 2,4 og 5 GHz
Hastighet
5GHz: Opptil 1300Mbps, 2.4GHz: Opptil 450Mbps
Mål
18 x 18 x 4,8 cm
Strømforbruk
12,7 watt