Den innebygde lykten er en smart løsning.

ADATA D16750 Power Bank

Støv- og vanntett batteripakke med innebygd lykt.

av Henrik Ræder Clausen #Nødlader #ADATA
7.3

Førsteinntrykket av denne nødladeren er at den er stor og solid. Både gummirammen og den robuste metallkonstruksjonen tyder på at den er særdeles velkonstruert. Laderen er også IP67-sertifisert, og det betyr at den både er støvtett og sprutsikker. Er dekslene lukket, tåler den faktisk å falle i vannet uten å ta skade.

Man må faktisk ta i litt for å åpne dekslet over USB-portene. Der finner vi som vanlig en mikro-USB til lading av det innebygde batteriet, og to USB-porter til utstyr som skal lades. Det finnes også en lommelykt og en knapp til å slå på selve laderen og lyset, men lysstyrken er dessverre laber.

Ellers virker batteripakken glimrende. Med en ladestrøm på 2,2 ampere tar det åtte timer å lade den helt opp. Den nominelle kapasiteten er 16 750 mAh, men viste seg i praksis å være 10 500 mAh. Selv tatt i betraktning at det er vanlig praksis å overdrive kapasiteten på nødladere, er dette noe svakere enn forventet.

I praksis betyr disse tallene at batteripakken kan lade en telefon cirka fire ganger, mens et nettbrett kan lades knapt to ganger. Det er også mulig å lade fra batteripakken mens den lades opp. Da målte vi en samlet ladestrøm på 1,5 ampere, og det er ganske rimelig.

+ Rask lading

+ Solid og vanntett

– Skuffende kapasitet

Konklusjon

Den robuste nødladeren er ikke bare vanntett, den fungerer også som den skal. Kapasiteten kunne likevel vært bedre.

Spesifikasjoner

Merke
ADATA
Kapasitet
16750 mAh (målt: 10500 mAh)
Tilkobling
2 x USB, 1 x mikro-USB
Mål
14,3 x 8,4 x 2,8 cm
Vekt
390 g
Annet
Støv- og vanntett