Fem af solpanelerne er monteret på et langt stykke stof. Det sjette er bygget ind i selve powerbanken.

Sandberg 6-Panel Powerbank 20000

Solcelleanlegget kan enkelt brettes sammen og legges i en veske, men det krever litt tålmodighet å lade batteriet med sollyset.

av Morten Skeldal Østergaard #Nødlader #Sandberg
7.7

Solceller er blitt veldig mye mer effektive de siste årene, og Sandberg har klart å bygge seks små solcellepaneler sammen med en praktisk powerbank.

Batteriet er på 20 000 mAh, og det er nok strøm til fire-fem ladinger av en moderne smarttelefon. Sollyset fanges opp av seks paneler. Fem av dem foldes ut slik at de ligger flatt i en lang rekke, og det siste sitter på selve powerbanken. Den totale lengden når panelene er brettet ut er 88 cm. På siden sitter det en liten ring som kan vippes ut og brukes til å henge opp powerbanken og solcellepanelene på f.eks. et telt. Det følger også med en karabinkrok til formålet. Powerbanken skal kunne lades med sollys på 12 timer, men det må være midt på sommeren, for vi hadde bare ladet litt over 25 prosent etter seks timer i klar høstsol.

Ved å holde av/på-knappen inne kan du slå på en kraftig LED-lampe på motsatt side av powerbankens innebygde solcellepanel. Det er imidlertid mest en nødløsning, for powerbanken er ikke like enkel å håndtere som en vanlig lommelykt. Når solcellepanelene er brettet sammen, er de nesten like tykke som selve powerbanken, og den totale vekten er 660 gram. De to delene holdes sammen av en bit kunstskinn, og det hele er litt vinglete. Det ville være fint med en form for lukkemekanisme. 

Powerbanken fra Sandberg har to USB-porter, en USB-C-port og en Micro-USB-port til eldre utstyr.
Lading av apparatene skjer med opptil 20 watt. Det er ikke veldig raskt etter dagens standarder.
Powerbanken er først og fremst attraktiv fordi den leverer et helt lite solcelleanlegg i en kompakt og bærbar innpakning.


+ Seks solcellepaneler

+ Innebygd lys

– Litt ustø konstruksjon

Conclusion

Solcelleanlegget kan enkelt brettes sammen og legges i en veske, men det krever litt tålmodighet å lade batteriet med sollyset.

Spesifikasjoner

Merke
Sandberg
Kapasitet
20.000 mAh
Tilkobling
2 x USB-A, 1 x USB-C, 1 x Micro-USB
Vekt
660 g