Arlo Ultra har en miniprojektør lige over linsen, så du kan optage i farver om natten.

Arlo Ultra

Arlo Ultra er det hittil beste i selskapets utvalg av overvåkingskameraer, men det betyr også at det er dyrt.

av Morten Skeldal Østergaard #Overvåkingskamera #Arlo
9.2

Arlos serie av små kameraer for overvåking av hus og hjem fås etter hvert i mange varianter. Arlo Ultra er en videreutvikling av selskapets tidligere modeller, og det betyr blant annet at kameraet benytter den samme brukervennlige appen og får strøm fra et innebygd batteri.

Arlo Ultra lagrer opptak på en gratis konto hos selskapet. Derfor kan du overvåke boligen din uansett hvor du befinner deg. Bare trykk på et av de lagrede klippene i oversikten i appen, så spilles det av på telefonskjermen. Opptakene er mye skarpere enn fra tidligere modeller. Arlo Ultra tar opp i Ultra HD-oppløsning, og det betyr at bildet består av 3840 x 2160 piksler. Resultatet er at du for eksempel kan lese registreringsnummeret på en bil  i oppkjørselen på lang avstand.

Dessverre vil Arlo ha betalt for å lagre videoer i Ultra HD-oppløsning. Gratisløsningen gir bare Full HD-opløsning. Den høye oppløsningen betyr selvfølgelig også at det overføres en del mer data når videobildene sendes. Ofte måtte jeg vente flere sekunder før avspillingen startet når jeg hadde trykket på et klipp, og det blir lett et irritasjonsmoment.

Du kan snakke med folk foran kameraet via mobilen ved hjelp av den innebygde mikrofonen og høyttaleren.

Tidligere Arlo-kameraer har benyttet infrarødt lys til å lage nattopptak i svart-hvitt, men Ultra har to kraftige integrerte lys som båder området foran kameraet i lys, slik at du kan ta opp i farger også om natten. Det er også mulig å slå av lyset hvis du vil unngå å avsløre kameraplasseringen.

Kameraet leveres med en magnetisk holder, og det er lett å plassere det på både vannrette og loddrette flater.

Ladingen av det interne batteriet skjer via en kabel med en magnetisk anordning. Det betyr at kameraet ikke har en kontakt der det kan trenge inn vann hvis du fester det utendørs.

Du må imidlertid være oppmerksom på at Arlo Ultra krever en spesiell hub som er koblet til ruteren. Et sett med kamera og hub koster nesten 4800 kroner.

Konklusjon

Arlo Ultra er det hittil beste i selskapets utvalg av overvåkingskameraer, men det betyr også at det er dyrt.

Spesifikasjoner

Merke
Arlo