Et sett med to kameraer og hub koster cirka 2990 kroner.

D-Link DCS-2802KT-EU

Et godt overvåkingssystem, men huben gjør det litt dyrt å komme i gang.

av Morten Skeldal Østergaard #Overvåkingskamera #D-Link
8.7

Mye kan tyde på at D-Link har latt seg inspirere av Arlo-kameraene til Netgear da de designet sine egne små trådløse overvåkingskameraer. Det er i hvert fall flere påfallende likheter både når det gjelder funksjonalitet og design.

Som Netgear Arlo er også D-Link DCS-2802KT avhengig av å være koblet til en hub – altså en sentral enhet som kobles til ruteren via nettverkskabel. Den sørger for å kommunisere med de trådløst tilkoblede kameraene og gir dem tilgang til nettet.

Det fungerer glimrende, og det er lett å få hub og kameraer til å finne hverandre. Det er bare å installere D-Link-appen på mobilen, opprette en konto og skanne en QR-kode på baksiden av huben. Kameraene er utstyrt med en liten synkroniseringsknapp som sørger for den endelige forbindelsen med huben.

Overvåkingssystemet er klart til bruk så snart kameraene er koblet til. D-Link-appen har mange funksjoner, men er likevel oversiktlig og enkel i bruk. Det er også et stort pluss at selskapet har tatt seg bryet med å oversette appen til norsk. Det gjør det hele litt enklere.

Du kan se live-bilder fra opptil fire kameraer på én gang, og du kan raskt bytte mellom videobilder fra de forskjellige kameraene ved å trykke på en rekke ikoner i appen på telefonen. Det gjør det lett å holde øye med hele huset fra mobilskjermen.

Kameraet tåler utendørs montering, og baksiden er magnetisk slik at du for eksempel kan feste DCS-2802KT på et nedløpsrør eller lignende. Kameraet er lite og diskré, så det er neppe noen større risiko for at noen oppdager det og putter det i lommen.

Skulle du oppdage en innbruddstyv, kan du starte en sirene med et trykk i kamera-appen. Den sitter i huben og gir et hyl på 100 decibel og kan kanskje skremme bort en ubuden gjest.

I huben det også et spor for et microSD-kort og en USB-port, slik at du eventuelt kan lagre opptakene på et minnekort eller en ekstern harddisk.


+ Enkelt oppsett

+ Magnetfest

– Du må bruke en hub

Konklusjon

Et godt overvåkingssystem, men huben gjør det litt dyrt å komme i gang.

Spesifikasjoner

Merke
D-Link
Oppløsning
1920 x 1080 piksler