Kameraet kan vippes på foden, så du fx kan placere det højt i en reol og pege det nedad.

Google Nest Cam IQ Indoor

Nest Cam er blant de beste overvåkingskameraene for privat bruk, men det er også svært kostbart.

av Morten Skeldal Østergaard #Overvåkingskamera #Google
9.3

Nest Cam IQ Indoor er en dyr løsning for overvåking av hus og hjem, men det er også blant de beste overvåkingskameraene vi har prøvd.

Selv om bildebrikken i kameraet støtter den høye 4K-oppløsningen, kan det faktisk ikke ta opp i 4K, men «bare» i Full HD, som har 25 prosent av pikslene i 4K. I stedet brukes de mange pikslene i bildebrikken til digital zoom. I dette tilfellet betyr det at du kan zoome inn på en del av bildet uten at bildekvaliteten blir dårligere.

Bildet er sylskarpt, og det er lett å gjenkjenne personer i bildet. Det gjelder for øvrig både natt og dag takket være den effektive infrarøde belysningen som gir gode opptak i mørke. Nest Cam IQ Indoor kompenserer også effektivt for lyse og mørke deler av bildet, slik det fortsatt er detaljer i et lyst vindu i et mørkt rom, eller i en dyp skygge i et rom som er opplyst av solskinn fra utsiden.

Kameraet har en synsvinkel på 130 grader. Det holder til det meste, og særlig hvis du har mulighet til å plassere kameraet noen meter fra det området du vil overvåke.

Nest Cam IQ Indoor styres med en oversiktlig app på mobilen. Det er lett å definere en del av videobildet som skal utløse en alarm på telefonen. Du kan altså markere for eksempel øverste del av en dør i bildet, men la være å ta med den nederste. På den måten kan hunden eller katten bevege seg i nederste del av bildet uten å gi falsk alarm.

Du får ikke noe beslag eller veggfeste til kameraet. Derimot er det montert på en liten fot, slik at du kan plassere det i for eksempel en bokhylle. Det er også en stativgjenge i foten, slik at du kan feste kameraet på et egnet stativ.

Du må tegne et abonnement for å kunne lagre opptak fra kameraet. Det koster 55 kroner i måneden eller 550 kroner året for den billigste pakken. Da kan kameraet ta opp og lagre hendelser i én måned. Hvis du vil lagre opptak fortløpende fra de siste ti dagene og lagre to måneder med hendelser, dobles prisen.

Vil du holde øye med huset fra utsiden, finnes også et Nest Cam IQ Outdoor-kamera som er vanntett og koster et par hundre kroner mer.


+ Skarpt og godt bilde

+ God app

– Feste følger ikke med

Conclusion

Nest Cam er blant de beste overvåkingskameraene for privat bruk, men det er også svært kostbart.

Spesifikasjoner

Merke
Google
Oppløsning
1920 x 1080 piksler (med 4K-bildebrikke)
Tilkobling
Wi-Fi
Motor
Nei