Kameraets magnetiske ophæng er meget stærkt.

Google Nest Cam

Nest Cam er et utmerket overvåkningskamera, men for å få mest mulig utbytte av det bør du ha et abonnement.

av Morten Skeldal Østergaard #Overvåkingskamera #Google
8.8

Nest Cam er et batteridrevet overvåkingskamera som du kan plassere nesten hvor som helst.

Det enkle designet gjør at kameraet går i ett med omgivelsene innendørs, men hvis du heller vil bruke det utendørs, tåler Nest Cam også vær og vind. Kameraet har imidlertid ikke den høyeste IP-klassifiseringen for vanntetthet, så det er nok en god idé å henge det under et halvtak eller takskjegg.

Det følger med en magnetisk holder som kan skrus på veggen, slik at det er enkelt å ta ned kameraet når batteriet skal lades. Hvis du vil plassere kameraet på en fot for å holde øye med et rom fra for eksempel en bokhylle, må du investere i en separat fot til ca. 300 kroner.

Selv om designet er enkelt, er overvåkingskameraet godt synlig. Det er både stort og tungt, og det er derfor ikke så enkelt å skjule det.

Du får derimot opptak i utmerket kvalitet og kameraet ser forskjell på dyr, mennesker og kjøretøy, slik at du slipper å få et varsel når det for eksempel går en katt forbi. Vi brukte kameraet i hagen, og det så alltid forskjell på frittgående høns og personer som passerte foran linsen. Det leverer skarpe bilder i Full HD, og vi kunne uten problemer gjenkjenne ansikter på 10 meters avstand fra kameraet. Den innebygde mikrofonen er også veldig bra, og det er lett å forstå hva folk sier hvis du fører en samtale gjennom Nest Cam.

Du kan bruke kameraet uten abonnement, men det er slett ikke optimalt. Nest lagrer nemlig bare opptakene dine i tre timer, slik at kameraets ellers utmerkede nattopptak sannsynligvis er slettet neste morgen når du endelig er klar til å se og laste dem ned til mobilen din. Det rimeligste Nest Aware-abonnementet koster 40 kroner i måneden, og da kan du lagre opptakene dine i 30 dager.

Kameraet brukte omtrent to prosent av batterikapasiteten per dag, så du kan regne med 6–8 uker mellom hver gang du må lade.

 


+ Magnetfeste

+ God bildekvalitet

– Begrensede funksjoner uten abonnement

– Fot følger ikke med

Conclusion

Nest Cam er et utmerket overvåkningskamera, men for å få mest mulig utbytte av det bør du ha et abonnement.

Spesifikasjoner

Merke
Google
Oppløsning
1920 x 1080 pixels
Tilkobling
Wi-Fi
Motor
Nei