Det svarte veggfestet er inkludert.

König 180° Panorama SAS-IPCAM180W1

Etter en del problemer med oppsettet viste det lille kameraet seg å fungere som det skulle.

av #Overvåkingskamera #König
6.5

Overvåkingskameraet SAS-IPCAM180W1 er ikke bare lite og lett; det er også særdeles rimelig. Det sylinderformede kameraet koster faktisk under halvparten så mye som mange konkurrerende produkter.

Det betyr selvsagt at man har spart litt her og der på produksjonen av kameraet. Du må for eksempel klare deg uten en utførlig veiledning eller en pedagogisk veiviser for oppsettet. Det står riktignok på pakken at installeringen er unnagjort på et minutt, men for meg tok det nesten en time. Veiledningen er på to sider og er trykt med så liten skrift at man nesten må bruke forstørrelsesglass for å tyde den.

Etter å ha lastet ned den nødvendige appen til Android-telefonen, gikk jeg i gang med oppsettet – og fikk snart problemer. Telefonen overfører nemlig informasjon om det trådløse nettverket til kameraet på en litt … uvanlig måte: Du må nemlig holde telefonen tett inntil kameraet, før data overføres som en serie av skingrende lydsignaler, som fra et gammelt modem. Uansett hvordan jeg gjorde det, ville ikke prosessen avsluttes korrekt. Det lyktes først da jeg prøvde med en annen telefon. Oppsettet er dessuten usedvanlig dårlig forklart, slik at man til tider må gjette seg til hva som menes. Da tilkoblingen omsider var på plass, fungerte imidlertid alt som det skulle.

Strømmen leveres av en USB-kabel på cirka en meter. Jeg prøvde for moro skyld å koble kameraet til en nødlader med høy kapasitet, og den leverte strøm nok til å drive kameraet. Uavhengighet av både strøm- og nettverkskabler gjør det lett å plassere kameraet på et lite synlig sted.

Opptakene lagres på et microSD-kort som settes i øverst på kameraet. Det fungerer fint, men du må selvfølgelig ha i mente at en eventuell innbruddstyv som ser kameraet, kan ta med seg både det og opptakene når vedkommende forlater huset. Kameraet har innebygd mikrofon, slik at du også får lydopptak på de lagrede overvåkingsvideoene.

Königs overvåkingskamera kan ta opp i mørke, og opptakene har brukbar kvalitet enten de er tatt opp i dagslys eller mørke. Oppløsningen er imidlertid bare 1280 x 720 piksler, og det kan gjøre det vanskelig å skjelne ansikter langt fra kameraet.

Opptakene skjer via et fisheye-objektiv. Det betyr at du kan ta opp 180 grader rundt kameraet, men forvregningen i utkanten av synsfeltet er merkbar. Fordelen er at kameraet ser nesten hele rommet hvis du plasserer det på en vegg.

I pakken er det også et praktisk oppheng, plugger og skruer, slik at du kan feste det på veggen, hvis det skulle være ønskelig.

 

+ Lav pris

+ Gode grunnleggende funksjoner

– Dårlig bruksanvisning

– Problemer med oppsettet

 

Fås kjøpt her:

www.discoworld.no

Konklusjon

Etter en del problemer med oppsettet viste det lille kameraet seg å fungere som det skulle.

Spesifikasjoner

Merke
König
Oppløsning
1280 x 720 piksler
Tilkobling
Trådløst nettverk