En knapp på toppen brukes til å koble kameraet til basestasjonen.

Arlo Pro 2

Med Arlo kan du sette opp omfattende overvåking av hjemmet, men du er nødt til å kjøpe en basestasjon.

av Morten Skeldal Østergaard #Overvåkingskamera #Arlo
8.4

Arlo har etter hvert utviklet et bredt utvalg av overvåkingsutstyr. Du kan kjøpe alt fra babykameraer og automatisk sikkerhetsbelysning til halvprofesjonelle trådløse overvåkingskameraer, som Arlo Pro 2.

Det er et lite, trådløst kamera som er lett å plassere både inne og ute. Det har flat bunn og står fint på en hylle, men du kan også bruke det medfølgende opphenget som består av en halvkule i metall. Det skrus fast på veggen, så festes kameraet på det ved hjelp av en magnet på baksiden. Vi plasserte Arlo Pro 2 rett på et nedløpsrør, og magneten holdt det godt på plass. Kameraet er dessuten vanntett, så du slipper å være redd for at det skal trenge inn regnvann. For å få kameraet til å virke må du først koble en egen basestasjon til ruteren via en kabel. Det er litt plundrete å måtte bruke ekstrautstyr for å få kameraet til å virke, men basestasjonen har i det minste en innebygd sirene som du kan starte fra mobilen, så man får i det minste litt ekstra funksjonalitet med på kjøpet. Opptakene lagres på serverne til Arlo via internett, der de lagres i opptil syv dager. Du kan koble opptil fem kameraer gratis til kontoen hos Arlo, og dermed er det mulig å sette sammen en ganske avansert overvåkingsløsning uten å måtte betale et månedlig abonnement.

Kameraet kan stilles inn til bare å holde øye med bevegelser på visse tidspunkter av døgnet. Vil du bare ha kameraet til å holde øye med huset når det er tomt, kan du la Arlo slå seg på når bestemte mobiltelefoner er utenfor rekkevidde av det trådløse nettverket. Da slipper du å huske å slå på alarmsystemet hver gang du går ut. Arlo Pro 2 registrerer effektivt bevegelser og lagrer opptakene. Kameraet tar opp i opptil Full HD (1920 x 1080 piksler). I praksis blir likevel ikke opptakene så skarpe som man skulle tro. Videobildene er nemlig kraftig komprimert, og det går ut over kvaliteten.

Appen er svært oversiktlig, og det er lett å se de siste opptakene på telefonen. Arlo fungerer også med digitale assistenter, så det er lett å få for eksempel Google Assistent til å vise live-bilder fra kameraet på en tv via en Chromecast.


+ Oversiktlig app

+ Godt magnetfeste

– Krever basestasjon

Konklusjon

Med Arlo kan du sette opp omfattende overvåking av hjemmet, men du er nødt til å kjøpe en basestasjon.

Spesifikasjoner

Merke
Arlo