Kameraet får strøm fra en fastmontert USB-kabel.

TP-Link Kasa Cam Outdoor KC200

Et effektivt og brukervennlig overvåkingskamera, spesielt for begynneren.

av Morten Skeldal Østergaard #Overvåkingskamera #TP-Link
9.4

Overvåkingskameraer er ikke lenger bare en «dum» dings som henger på veggen og sender bilder til en skjerm. I dag er kameraene en ganske vanlig og naturlig del av det digitale hjemmet. Det vil blant annet si at de er koblet til nettverket og fungerer sammen med digitale assistenter som Google Assistent og Amazons Alexa.

TP-Link Kasa Cam Outdoor KC200 er et overvåkingskamera for utendørs bruk. Derfor oppfyller det også IP65-sertifiseringen, som betyr at det er beskyttet mot støv og vann.

Kameraet føles solid, og det er lett å montere på en vegg. Kamerafoten må skrus fast, før selve kameraet, som er på størrelse med en tennisball, festes i den magnetiske foten

Kameraet blir styrt ved hjelp av en gratisapp fra TP-Link på telefonen eller nettbrettet. Fra den kan du blant annet sette opp en aktivitetssone slik at det bare er bevegelser i denne sonen som får kameraet til å starte opptak. KC200 har også nattsyn, slik at du kan se noen meter foran kameraet selv om det er mørkt. Det fungerer fint, og bildekvaliteten er god nok til at du kan gjenkjenne personer i HD-opptakene.

I tillegg til å ta opp når det registrerer bevegelse, kan kameraet gi fra seg en svært kraftig sirene for å skremme uønskede gjester. Du kan også snakke med personen foran kameraet via innebygd høyttaler og mikrofon. I så fall holder du på en knapp i TP-Link-appen for å snakke. Lydkvaliteten er god nok til å føre en samtale, selv om personen står noen meter fra kameraet.

Opptakene lagres gratis på TP-Links servere. Deretter kan du bruke appen til å bla i opptakene. Vi testet også kameraet sammen med Google Assistent, og det var ingen problemer med å få vist opptakene på en tv via den lille mediespilleren Google Chromecast.

Alt i alt har TP-Link levert et svært effektivt lite overvåkingskamera. KC200 er dessuten en særdeles god løsning hvis du bare skal ha ett kamera til å holde øye med hus og hjem, fordi det ikke krever en sentral hub som er koblet til ruteren, som tilfellet ofte er med lignende kameraer.


+ Full HD og godt nattsyn

+ Krever ingen hub

+ Innebygd sirene

 

Konklusjon

Et effektivt og brukervennlig overvåkingskamera, spesielt for begynneren.

Spesifikasjoner

Merke
TP-Link
Oppløsning
1920 x 1080 pixels (Full HD)
Tilkobling
Wifi
Motor
Nei
Annet
Nattsyn, sirene