Epson Ecotank 3600 er en 3-i-é1-skriver som kan brukes til utskrift, skanning og kopiering i høy kvalitet.

Epson Ecotank 3600

Du kan skrive ut rundt 6000 utskrifter før du må fylle tankene med nytt blekkk.

av Christian Slot #Skriver #Epson
9.0

Epson Ecotank ET-3600 er en 3-i-1-skriver med skanne- og kopieringsfunksjon. Det er ikke noe nytt.

Ecotank 3600 skiller seg likevel ut ved å ha blekktanker som kan fylles når de er tomme, og det skjer ikke ofte.

Billig etterfylling – dyr skriver
Den nye Epson-skriveren er rimelig i drift: En flaske med svart blekk holder til rundt 6000 utskrifter og koster 149 kroner fra Epson. De tre flaskene med cyan, magenta og gul koster 99 kroner stykket og holder til 6500 utskrifter ved normal bruk.

Med tanke på ytelsen er prisen for blekkflaskene svært rimelig. Derimot koster skriveren en del mer enn vi er vant til for en blekkskriver, med en pris på 4490 kroner inkludert to sett med blekk (2 x svart og 2 x farger).

14 sider i minuttet
Designen er kompakt, robust og svært brukervennlig. På fronten er det tastatur, piltaster og en skjerm med et lettnavigert menysystem. Skuffen under skriveren tar 150 ark vanlig A4 kopipapir, og det holder for de fleste.

Det går som en lek å sette opp skriveren og installere programvaren, som tar seg av blant annet trådløst oppsett og fastvareoppdatering.

Det følger selvfølgelig også med programvare til skanneren, som er plassert på toppen av skriveren. Det tok oss seks sekunder å skanne et tekstdokument og cirka 30 sekunder for et dokument med mange farger.

Kopifunksjonen fungerer ganske ganske enkelt ved at man legger et dokument i skanneren, trykker på start og skriver ut kopien.

Hvis du har en smarttelefon, kan du laste ned Epsons iPrint-app. Den gjør det mulig å skanne og skrive ut fra smarttelefonen. Oppsettet går raskt og smertefritt, og snart kan du skrive ut bilder som ligger på telefonen, uten først å måtte overføre dem til en datamaskin.

Gode farger og høy kontrast
Epson lover en utskriftshastighet på 14 sider i svart-hvitt og syv sider i farger per minutt på vanlig kopipapir, og det stemmer godt med våre testresultater. Ecotank 3600 klarer for øvrig en postkortutskrift på 10 x 15 cm fotopapir på knapt 14 sekunder.

Skriveren leverer en imponerende utskriftskvalitet. Vi testet en høyoppløst utskrift med ti forskjellige motiver på fotopapir, med mange farger, høy kontrast og tekst. Hele utskriftsprosessen tok tre minutter, men resultatet var overbevisende. Fargene gjengis knivskarpt og uten å flyte over i hverandre. Samtidig er detaljrikdommen stor, og svarte områder gjengis med god metning.

Vi noterer oss likevel at skriveren etterlater vertikale streker fra valsen, og de er synlige fra en bestemt synsvinkel når vi skriver ut på fotopapir.

Finn laveste pris

+ Svært økonomisk i bruk
+ Flotte utskrifter
+ Brukervennlig programvare
 Etterlater merker i enkelte tilfeller

Konklusjon

Perfekt for deg som vil ha høy ytelse og vil slippe å kjøpe nytt blekk til stadighet.

Spesifikasjoner

Merke
Epson
Type
3-i-1 (utskrift, skanning, kopiering)
Farve el. S/H
Farge og s-hv
Papirstørrelse
A4, A5, A6, B5, C6, DL, Nr. 10, Letter Legal, 9 x 13 cm, 10 x 15 cm, 13 x 18 cm, 13 x 20 cm, 20 x 25 cm, 100 x 148 mm, 16:9, brukerdefinert
Oppløsning, skriver
4800 x 1200 DPI
Oppløsning, skanner
1200 dpi x 2400 dpi
Antall blekkpatroner
4
Tonerkapasitet
Blekktanker for "selvtanking": 140 ml (svart), 70 ml (farger)
Tilkobling
USB, WiFi, Wi-Fi Direct
Nettverk
WiFi, Wi-Fi Direct
Mål
48,9‎ x 30, x 16,9 cm
Papirskuffer
150 ark standard, 20 fotoark
Annet
Dobbeltsidig utskrift, Epson Connect (iPrint, Email Print), Apple AirPrint, Google Cloud Print
Utskrift, A4-foto
Ja
Utskrift, 10 x 15 cm foto
Ja
Fargesider per minutt
13,7
S/hv-sider per minutt
7,3