Skriveren er på størrelse med en mobiltelefon.

HP Sprocket Plus

Sprocket Plus er en bærbar skriver som skriver ut små fargebilder på termisk papir.

av Henrik Ræder Clausen #Skriver #Hewlett Packard (HP)
8.5

Fotoskriveren HP Sprocket Plus er tilstrekkelig kompakt til at den får plass i en litt stor lomme. Den er batteridrevet og bruker et spesielt termisk papir til å skrive ut bilder i formatet 58 x 87 mm. Nettopp papiret er forutsetningen for at skriveren kan gjøres så liten: Fargene dannes nemlig ved å varme opp papiret, og dermed slipper man blekkpatroner eller andre fargekilder.

Sprocket Plus installeres ved hjelp av en tilhørende app på en iPhone eller Android-telefon (den kan ikke brukes med en pc). En veiviser finner skriveren via Bluetooth og gjør den startklar på et blunk. Appen finner bilder på telefonen, Facebook, Instagram og Google, og man kan selvfølgelig ta nye bilder med telefonkameraet. Det er lett å finne frem, men det hendte at appen sluttet å virke og måtte startes på nytt et par ganger.

Et innebygd redigeringsprogram kan brukes til å justere kontrast, lys, farge osv. Du kan også sette inn tekst eller små merker i bildene og til og med legge inn usynlige koder med plassering og lignende, som kan avsløres ved bruk av telefonkameraet. Skriveren er nok mest for moro skyld, men kan være grei å ha i visse situasjoner. Utskriftstiden for hvert bilde er på 59 sekunder via trådløs tilkobling. Skriveren rommer ti ark av det spesielle papiret, som også har selvklebende bakside.

Batteriet i skriveren holder til cirka 25 utskrifter, og appen viser fortløpende gjenværende strøm på batteriet. Papiret selges i pakker à 20 ark til en pris på cirka 107 kroner pakken, altså 5 kroner og 35 øre per bilde.

Selv om bildekvaliteten ikke kan konkurrere med det man får fra en god blekkskriver, er utskriften overraskende god. Kraftige farger gjengis med god metning og riktig fargebalanse, og detaljene er skarpe og fine. Skriveren treffer ikke de lysere fargetonene like godt. De blir lett for kraftige og får en blågrønt fargestikk. Likevel er HP Sprocket Plus klart den beste av de skriveren av denne typen vi har sett hittil.


+ Brukervennlig
+ God bildekvalitet
– Litt ustabil app
– Dyrt spesialpapir


Nærmeste forhandler finner du på hjemmesiden til HP.

Konklusjon

HP Sprocket Plus er enkel i bruk og gir bedre og større bilder enn konkurrentene. Det er også den beste termiske papirskriveren vi har prøvd.

Spesifikasjoner

Merke
Hewlett Packard (HP)
Type
Sinkpapir
Farve el. S/H
Farge
Papirstørrelse
58 x 87 mm
Oppløsning, skriver
313 x 400 dpi
Oppløsning, skanner
-
Antall blekkpatroner
-
Tonerkapasitet
-
Tilkobling
USB (til lading)
Nettverk
Bluetooth
Mål
14,2 x 8,9 x 1,8 cm
Papirskuffer
10 ark
Utskrift, A4-foto
-
Utskrift, 10 x 15 cm foto
59 sekunder
Fargesider per minutt
-
S/hv-sider per minutt
-