Med fanene velger du selv hvor avansert programmet skal være.

Photoshop Elements 2019

Avansert bildebehandling på en brukervennlig måte i et program som tilpasser seg brukerens behov og kunnskapsnivå.

av #Programmer apper spill #Adobe
9.3

Photoshop er så dominerende innen bildebehandling at selve prosessen med å redigere et bilde ofte omtales som å “photoshoppe”. Dessverre er Photoshop også et kostbart program som stort sett brukes av profesjonelle, som fotografer eller reklamefolk. For alle andre lager Adobe, selskapet bak Photoshop, en rimeligere og mer brukervennlig versjon kalt Photo­shop Elements.

Photoshop Elements 2019 er den nyeste versjonen av programmet, og det er lett å komme i gang med enten du har brukt tidligere versjoner eller ikke.

Du ser først en pedagogisk startskjerm som spør hva du ønsker å gjøre med bildet ditt. Du kan velge alt fra å legge inn en ny bakgrunn til å se en oversikt over bilder som er tatt et bestemt sted. Den brukervennlige tilnærmingen går igjen i hele programmet.

Elements er virkelig smart bygd opp rundt tre faner: Quick, Guided og Expert. Det betyr at du kan velge selv hvor avansert programmet skal være. Hvis du klikker på Quick, får du bare de mest grunnleggende (og mest brukte) verktøyene for beskjæring, fjerning av røde øyne og for å legge inn tekster på bildet.

Velger du fanen ”Guided”, får du en veiviser som konkret hjelper deg med å utføre en bestemt forbedring av bildet ditt. Du kan for eksempel velge Brightness and Contrast. Da vises bilde ved siden av to skyveknapper som du kan flytte på til bildet ser ut slik du ønsker at det skal se ut.

Fanen Expert gir tilgang til hele verktøypaletten i Photoshop Elements, som du kan bruke til å forbedre det opprinnelige bildet. Det eneste alvorlige ankepunktet vi har mot Photo­shop Elements 2019 er at det i skrivende stund ikke finnes på norsk.


+ Svært brukervennlig

+ Mange gode funksjoner

– Ikke på norsk

 

Konklusjon

Avansert bildebehandling på en brukervennlig måte i et program som tilpasser seg brukerens behov og kunnskapsnivå.

Spesifikasjoner

Merke
Adobe
Operativsystem
Windows 7, Service Pack 1 eller nyere
Systemkrav
Prosessor på 2 GHz eller raskere, 4 gigabyte RAM (helst mer)
Språk
Engelsk, svensk, tysk, fransk, italiensk, tsjekkisk, nederlandsk, japansk, russisk, polsk, men ikke norsk.