Amazon Prime Video har serier som er produsert spesielt for tjenesten, men du må klare deg uten norske tekster.

Amazon Prime Video

Amazon Prime Video er et rimelig alternativ til HBO Nordic og Netflix.

av #Programmer apper spill #Amazon
7.3

Amazon har større ambisjoner enn å være verdens største nettbutikk. Derfor inviterer nå selskapet også norske kunder til strømmetjenesten Amazon Prime Video.

Tjenesten utfordrer de to dominerende strømmetjenestene i Norge, nemlig Netflix og HBO Nordic, men det tar nok litt tid før Amazon for alvor er med i konkurransen. Det er for eksempel et stort minus at det ennå ikke finnes norske tekster til innholdet. Du må klare deg med engelsk.

Til gjengjeld finnes det allerede fra starten programmer som er produsert spesielt for Amazon Prime Video. Du kan for eksempel se laget bak bilprogrammet Top Gear, i fri utfoldelse i en ny og påkostet serie.

Bildekvaliteten er på høyde med for eksempel HBO Nordic, og du kan se innholdet på både pc, nettbrett og telefon. Prisen er heller ikke ille. I de første seks månedene er den 2,99 euro i måneden. Deretter øker den til 5,99 euro (cirka 53 kroner). Hvis du vil se an tjenesten, kan du også få en gratis prøveuke. Prime Videos største problem er manglende støtte for Chromecast, og det gjør det litt kranglete å få sett innholdet på en tv.

Kan prøves her:
www.primevideo.com

+ Gode, nye serier
+ Velfungerende apper

– Støtter ikke Chromecast
– Ingen tekster

Konklusjon

Strømmetjenesten fra Amazon byr på egenprodusert innhold, men mangler norske tekster og har ikke støtte for Google Chromecast.

Spesifikasjoner

Merke
Amazon
Funksjoner
Strømming
Språk
Engelsk
Annet
Pris per måned: 2,99 euro første halvår, deretter 5,99 euro per måned