Civilization VI: Rise and Fall

Civilization VI: Rise & Fall

Det blir ikke stort bedre enn Civilization VI: Rise & Fall hvis du foretrekker dataspill som kan spilles med en kopp kaffe i den ene hånden.

av #Programmer apper spill #Andre
9.1

Civilization er blant de mer seiglivede dataspillene. Det er faktisk mer enn et kvart århundre siden den første Civilization-utgaven ble lansert i 1991. Spillet har blitt mer komplisert, og grafikken har selvsagt gjennomgått en voldsom utvikling i årenes løp. Likevel er det ikke noe problem å gjenkjenne det opprinnelige spillet, selv i denne nyeste versjonen.

Det nyeste skuddet på stammen, Civilization VI: Rise & Fall, kunne også gått under navnet Civilization 6.5. Det er ikke gjort grunnleggende endringer i spillet siden Civilization VI ble lansert for et par år siden, men mange detaljer er forbedret.

Det handler fortsatt om å utvikle sivilisasjonen fra en beskjeden start som steinaldersamfunn til en moderne nasjon med velfungerende økonomi og militær slagkraft.

Det kan virke litt overveldende å gi seg i kast med et spill med så mange kompliserte mekanismer som Civilization, men de innledende instruksjonene er en god hjelp for å forstå hvordan spillet fungerer. Selv om jeg har hatt en lang pause fra serien, følte jeg meg raskt hjemme i måten spillet styres på.

Undertittelen, Rise & Fall antyder at de konkurrerende sivilisasjonene i spillet har blitt mer dynamiske. Det flyttes mange grenser underveis i spillet, hele metropoler skifter hender og noen sivilisasjoner forsvinner som sand i historiens store timeglass.

Det er ikke en gang nødvendig å bruke militær makt for å overta byer fra andre sivilisasjoner. Det nye lojalitetssystemet gjør det nemlig mulig å påvirke motstandernes byer, slik at de ønsker å slutte seg til det voksende imperiet ditt.

Civilization VI: Rise & Fall gir ufattelig mange timer med god underholdning – særlig hvis du er historisk interessert.

 

Konklusjon

Civilization VI: Rise & Fall er en vellykket fortsettelse av den klassiske spillserien.

Spesifikasjoner

Merke
Andre