Det er gode muligheter for å korrigere fargene i opptakene, slik at videoen blir mer ensartet.

Da Vinci Resolve

DaVinci Resolve leverer mengder av gode funksjoner i en brukervennlig løsning.

av #Programmer apper spill #Andre
9.2

Det er ikke lett å gjøre et videoredigeringsprogram brukervennlig. Selv om det bare skal inneholde funksjoner som dekker grunnleggende behov, er det nødt til å ha ganske mange muligheter – og de skal presenteres oversiktlig. DaVinci Resolve er et program som takler akkurat den utfordringen på en forbilledlig måte.

Du får god veiledning den første gangen du åpner programmet. DaVinci Resolve sjekker maskinen for å tilpasse programmet før oppstart. Deretter får du noen korte spørsmål om prosjektet, så er du i gang.

Det er lett å laste inn videoklipp i programmet. Alt styres ved hjelp av en svært intuitiv brukerflate. Funksjonene lå akkurat der jeg forventet og gjorde det de skulle når jeg klikket på dem. Jeg klarte faktisk å klippe ferdig den lille videoen uten å måtte søke hjelp på programmets hjemmeside eller i instruksjonsvideoer på YouTube. Det er et stort pluss.

De tallrike funksjonene i programmet er oversiktlig presentert i seks arbeidsområder som man skifter mellom ved å klikke på ikoner nederst på skjermen. Her kan du for eksempel skifte mellom import av klipp, selve klippingen, lydredigeringen og eks­port av den ferdige videofilen.

Det er en enkel sak å justere blant annet lys og farger i de forskjellige klippene, slik at resultatet får et ensartet uttrykk. Du kan til og med leke deg med ulike effekter som kunstig motlys, en effekt som også er kjent som «lens flare».

Du må bare være oppmerksom på at DaVinci Resolve generelt krever en del av maskinvaren. Testmaskinen ble særdeles sløv og skjermoppdateringen var temmelig hakkete mens programmet la grafiske effekter på opptakene. Eksporten av det endelige videoprosjektet tar også forholdsvis lang tid, men det er til å leve med når selve redigeringen er enklere enn med konkurrerende gratisprogrammer. Dette er kort sagt et imponerende produkt.


+ Intuitiv brukerflate

+ Gode effekter

– Høye systemkrav


Last ned programmet fra:

www.komputer.no/0319

Konklusjon

DaVinci Resolve leverer mengder av gode funksjoner i en brukervennlig løsning.

Spesifikasjoner

Merke
Andre