HitFilm Express er litt for ivrig etter å selge ekstrafunksjoner.

HitFilm Express

HitFilm Express er litt for ivrig etter å selge ekstrafunksjoner.

av #Programmer apper spill #Andre
7.4

HitFilm Express er en enklere versjon av betalingsprogrammet HitFilm Express Pro. Det merker man ikke minst ved at programmet forsøker å selge deg ekstrafunksjoner. Det finnes blant annet et stort utvalg av filter og effekter å bruke penger på, hvis du ikke har nok med dem som ligger i gratisprogrammet.

Det er imidlertid mer enn nok å gi seg i kast med i HitFilm Express. Programmet egner seg best for dem som gjerne vil legge til forskjellige former for spesialeffekter i filmene sine. I stedet for en enkel og oversiktlig tidslinje der klippene vises i kronologisk rekkefølge, får du separate tidslinjer for blant annet spesialeffekter og animasjoner – og dermed er det også lett å miste oversikten.

Du kan hele tiden følge med på de foreløpige resultatene i et lite avspillingsvindu. For den litt middelmådige testmaskinen vi brukte, var det en klar fordel at det finnes forskjellige metoder for å dempe belastningen ved avspilling av filmen, for eksempel ved å redusere oppløsningen.

Selv om «salgsplakatene» tar stor plass i listen over effekter, er det fortsatt en del effekter som ikke koster noe. Det var for eksempel lett å gi filmen et gammelt og ripete utseende ved å legge på et par filtre. Mange av effektene man må betale for, får man imidlertid gratis i andre programmer. Det er for eksempel ingen grunn til å bruke penger på bilde-i-bilde-effekten der en film vises som et vindu i en annen.

Effektvinduet deler plass med flere andre, så du er nødt til å bla mellom dem ved hjelp av faner. Her er det en klar fordel å ha stor skjerm, eller kanskje til og med to.
Du kan nemlig dra ut enkeltfunksjoner slik at de får hvert sitt selvstendige vindu.

Når du vil eksportere filmen, må du over i en egen meny. Der får du et oversiktlig utvalg av muligheter for å lagre filmen, og det er allerede lagt inn forhåndsinnstillinger for blant annet YouTube og Facebook.


+ God til effekter

+ Moderate systemkrav

– Noen funksjoner må kjøpes


Kan lastes ned gratis fra:

www.komputer.no/0319

Konklusjon

HitFilm Express er litt for ivrig etter å selge ekstrafunksjoner.

Spesifikasjoner

Merke
Andre
Funksjoner
Videoredigering
Operativsystem
Windows 7, 8 og 10
Språk
Engelsk