Test av Ashampoo Photo Commander 16

Ashampoo Photo Commander 16

Et enkelt program med mange verktøy – både automatiske og avanserte.

av #Programmer apper spill #Ashampoo
8.5

Ashampoo Photo Commander 16 er den nyeste versjonen av Ashampoos bildebehandlingsprogram. Du kan få tak i utrolig mange forskjellige programmer for visning og behandling av bilder, og det kan være vanskelig å finne det som passer best. For deg som ikke er så dreven, er Ashampoo Photo Commander et godt sted å begynne.

Ved første øyekast kan programmet gi et litt rotete inntrykk. Heldigvis er det en liten dialogboks som guider deg gjennom forsiden. Dessuten er programmet på norsk. Det hjelper også, men det bør nevnes at det virker som om Ashampoo har prioritert effektivitet fremfor design når de laget programmet.

Når du åpner et bilde, har programmet en ”hurtigfiks”-side der de har samlet noen av de mest brukte verktøyene for bildebehandling. Her kan du blant annet fjerne røde øyne, rotere bilder, beskjære og endre størrelsen.

Dessuten har programmet noen automatiske redigeringsmuligheter, for eksempel optimalisering som automatisk forbedrer farger og kontrast. Denne funksjonen virket veldig bra på bildet jeg testet. Kjedelig «flate» bilder tatt på en overskyet dag, får nytt liv, og det blir bedre enn jeg klarer selv med min begrensende kunnskap om bildebehandling. Programmet kan også fjerne uskarphet og støy i bildet automatisk.

Alle de automatiske funksjonene stiller høye krav til maskinvaren. Det betyr at det tar litt tid, men det er likevel effektivt.

 

Originalbildet – tatt på en overskyet dag i snøen.
Redigert bilde – bare ved hjelp av Photo Commanders automatisk verktøy.

Du kan kjøpe programmet her.

 

+ Effektive automatiske funksjoner

+ Programmet er på norsk

– Du bør ha en kraftig pc

– Rotete design

Konklusjon

Ashampoo Photo Commander er et enkelt program med effektive automatiske funksjoner, men med litt uoversiktlig utseende.

Spesifikasjoner

Merke
Ashampoo
Funksjoner
Bidlevisning og bildebehandling
Operativsystem
Windows 10, Windows 8 og Windows 7
Språk
26 språk, inkludert norsk, svensk, dansk, finsk og engelsk