Test av Ashampoo Uninstaller – et program som rydder i programmene

Ashampoo Uninstaller 8

Et program som fjerner programmer man ikke bruker, nettleserutvidelser og andre filer.

av #Programmer apper spill #Ashampoo
9.4

Ashampoo Uninstaller 8 rydder opp i de mange programmene som har en tendens til å bli installert, prøvd og glemt. Det kan også deaktivere Windows-funksjoner og rydde i midlertidige filer, informasjonskapsler og annet. I tillegg overvåker Uninstaller 8 alle nye installasjoner, slik at man kan prøve ut programmer og være sikker på å få fjernet dem helt hvis man vil det.

Etter en ganske enkel installering presenterer Uninstaller 8 et hovedvindu med informasjon om installerte programmer, nettleserutvidelser og Windows-funksjoner. Et klikk på en kategori fører til en liste over programmer / funksjoner som kan fjernes, sortert etter navn, dato, diskforbruk eller brukervurderinger. Det er oversiktlig og enkelt å bruke.

Tung prosess, godt resultat

Når du har valgt å fjerne et antall programmer, klikker du på «Uninstall» for å starte prosessen. Uninstaller prøver først å fjerne programmerne automatisk, og underveis får du gode muligheter til å vurdere utvalget av tilgjengelige installasjonsprogrammer. Etter å ha fullført den automatiske avinstalleringen, tar Uninstaller en ekstra opprydding.

Det er åpenbart ingen enkel oppgave, og vi opplevde et par ganger at Uninstaller stoppet opp og måtte startes på nytt. Når det skjedde, savnet vi muligheter for å hoppe over programmer og la Uninstaller fortsette der det slapp. Når det er sagt, var resultatet absolutt tilfredsstillende: Etter å ha fjernet over 100 programmer fikk vi 17 GB mer diskplass og merkbart raskere oppstart.

Som en bonus har Uninstaller åtte funksjoner for å rydde i midlertidige filer, informasjonskapsler og overflødige oppstartsprogrammer. Selv om det ikke er like avansert som egentlige systemoppryddingsprogrammer, er det en enkel måte å løse de fleste slike problemer på, slik at man gjenvinner mesteparten av lagringsplassen.


+ Gir god oversikt
+ Fjerner mye på én gang
+ Fjerner nettleserutvidelser
+ Gode ekstraverktøy
– Vi savner enkelte funksjoner


Ashampoo Uninstaller 8 får du på nettet fra:

https://www.ashampoo.com

 

Konklusjon

Bruker du mange programmer, er Ashampoo Uninstaller 8 et effektivt og velkomment program for å holde orden på dem.

Spesifikasjoner

Merke
Ashampoo
Funksjoner
Avinstallering, opprydding
Operativsystem
Windows 7 / 8 / 10
Systemkrav
50 MB diskplass
Språk
Norsk / svensk / finsk / engelsk