WinOptimizer 2019 er et svært grundig oppryddingsprogram.

Ashampoo WinOptimizer 2019

Et oppryddingsprogram som sletter unødvendige filer og gjør maskinen raskere.

av #Programmer apper spill #Ashampoo
7.5

Der er ingen tvil om at Windows har behov for jevnlig vedlikehold. Slurvete installasjonsprogrammer, midlertidige filer og for mange ekstrafunksjoner gjør Windows tregere over tid. WinOptimizer rydder opp og sørger for at maskinen igjen fungerer optimalt.

Det er ingen utfordringer ved installering og oppsett av WinOptimizer. Man må ha en registreringsnøkkel som man får via epost, og kort tid etter er programmet klart til bruk. Det er lett å finne frem i brukerflaten, som også er oversatt til norsk.

Ved start tilbyr WinOptimizer automatisk analyse av de viktigste problemene. Det gjør det lett å komme i gang – og den første oppryddingen er unnagjort på få minutter. Avhengig av maskinens tilstand kan prosessen fjerne mange gigabyte med overflødige data og gi en merkbart raskere oppstart.

Deretter kan man gå grundigere til verks med de 26 modulene som programmet består av. Med dem kan man teste harddiskens hastighet og helsetilstand, optimalisere oppstarten, slette unødvendige skrifttyper og mye annet. De enkelte modulene er omfattende, men selv obskure tekniske detaljer er godt forklart.

Sammenlignet med betalingsversjonen av WinOptimizer 16 er imidlertid enkelte funksjoner fjernet. Den viktigste av dem er trolig styringen av nettleserutvidelser, som jo kan gi en del problemer. Du må også velge betalingsversjonen for å få glede av defragmentering, søk etter duplikatfiler og enkelte andre moduler.

Overdriver problemene

Vi har imidlertid ett ankepunkt mot det ellers gode programmet, nemlig at det overdriver problemene. Når det med sterke rødfarger viser 4383 problemer på en godt vedlikeholdt pc, skaper det unødvendig uro. Det høye tallet viste seg da også å handle om informasjonskapsler, som faktisk kan være ganske nyttige. Man vinner riktignok noen megabyte ved å slette alle, men prisen for det er at nettleserne ikke lenger husker påloggingsdata og andre innstillinger på ulike nettsider. Det er upraktisk.

+ Grundig og brukervennlig
+ Mange funksjoner
+ Norsk språkdrakt
– Overdriver problemene

Konklusjon

Et brukervennlig oppryddingsprogram som er fint til både rask og grundig opprydding.

Spesifikasjoner

Merke
Ashampoo
Funksjoner
Optimalisering og opprydding
Formater
-
Operativsystem
Windows 7 / 8 / 10
Systemkrav
60 MB diskplass
Språk
Norsk