Test av eM Client Free

eM Client Free

eM Client er en epostklient som lett konkurrerer med Microsoft Outlook

av #Programmer apper spill #eM Client
9.0

Denne testen er en del av en stor test av gratis epostprogrammer i Komputer for alle nr. 2-2018.

Epostprogrammet eM Client er et av disse programmene som det alltid er en fryd å bruke. Den første gangen du åpner det, blir du geleidet trygt gjennom oppsettet. Først må du velge om du vil ha en brukerflate med klassisk, moderne eller mørk visning. Deretter oppgir du epostadresse og passord, før eM Client selv kobler informasjonen til tjenesteleverandøren.

Etter en rask synkronisering er programmet klart til bruk.
Selve utseendet i eM Client minner om Microsoft Outlook både i hvordan brukerflaten er bygd opp og i designen av de forskjellige elementene: Til venstre finner du menyen med alle kontoer og mapper; i midten en listevisning med meldinger, og enda lenger til høyre finner du en forhåndsvisning av de valgte meldingene. Brukerflaten er behagelig å se på og uhyre enkel å finne frem i.

Kalenderen har mange nyttige funksjoner, blant annet mulighet til å integrere forskjellige kalendere i diverse farger. Det er også en enkel sak å synkronisere for eksempel Google-
kalenderen. Alt som skal til er at du setter hake ved «kalender» når programmet knyttes til Google-kontoen. Enklere blir det ikke.

Nettpratfunksjonen virker bare med Google Chat og Jabber, som du sannsynligvis aldri har hørt om. Det er oversiktlig, men unødvendig.

Har du en pc med berøringsfølsom skjerm, kan du med fordel kjøre eM Client i berøringstilstand ved å klikke på fingeren i menylinjen ved siden av “minimer“. Når tilstanden aktiveres, endres brukerflaten slik at du får mer luft mellom meldinger og knapper. Det gjør det lettere å treffe riktig, og det er en god ting.

Søkefunksjonen er fantastisk rask, og de avanserte søkefunksjonene gjør det mulig å sortere etter emne, meldingstekst eller vedlagte filer. Kontaktlisten byr på en særdeles nyttig funksjon som gir en oversiktlig epostlogg med kontaktene dine. Det er smart hvis du leter etter en melding fra en bestemt person, men ikke klarer å finne den ved å søke på enkeltord i den vanlige søkefunksjonen.

Får du epost på et fremmedspråk, kan du få en norsk oversettelse ved hjelp av oversettelsesverktøyet til Bing. Det gir ikke på noen måte en perfekt oversettelse, men den er fullt forståelig og et ganske nyttig verktøy hvis du får meldinger på et språk du ikke kjenner særlig godt.

+ Raskt og enkelt oppsett
+ Kontaktliste med meldingshistorikk
+ Konfigurerbar sikkerhetskopiering
– Gratisversjonen støtter bare to kontoer

Konklusjon

Programmet er befriende enkelt å sette opp, svært oversiktlig og med mange nyttige funksjoner. Gratisversjonen støtter imidlertid kun to kontoer.

Spesifikasjoner

Merke
eM Client