Evernotes Web Clipper forvandler indhold fra hjemmesider til dine personlige noter.

Evernote

Gratisversjonen av Evernote er beskåret, men den er fortsatt blant de beste notatverktøyene.

av Morten Skeldal Østergaard #Programmer apper spill #Evernote
8.5

Evernote har lenge vært blant de bedre notattjenestene. I begynnelsen var de fleste funksjonene gratis, men det er jo penger man lever av, og derfor må du i dag betale for å bruke Evernote på flere enn to enheter. Det koster 69 kroner i måneden å bruke Premium-versjonen av Evernote.

Med Premium økes også mengden opplastinger per måned fra maksimalt 60 megabyte i gratisversjonen til 10 gigabyte, og den maksimale størrelsen per notat økes fra 25 til 200 megabyte. Dessuten fjernes begrensningen på antall enheter du bruker Evernote på, slik at du slipper å nøye deg med to to.

Det er ingenting i veien for å bruke gratisversjonen hvis du kan nøye deg med å bruke Evernote på for eksempel én telefon og én pc. Du får fortsatt en god notattjeneste som er oversiktlig og enkel i bruk.

På datamaskinen deler Evernote skjermen i tre kolonner. Den første inneholder notatbøkene eller mappene dine. Den neste viser notatene i den aktuelle notatboken, mens den tredje og største viser innholdet i det notatet du velger.

Web Clipper er en av de mest vellykkede funksjonene i Evernote. Det er en utvidelse som kan lastes ned til de fleste nettlesere. Med Web Clipper kan du sakse innhold fra en nettside, og du bestemmer selv om du vil lagre hele siden eller bare den rå teksten fra for eksempel en avisartikkel.

Du kan laste ned Evernote for Windows i Windows Store, men appen er litt for enkel, så du kan like godt bruke Evernote i nettleseren hvis du ikke har behov for å ha tilgang til notatene når du er frakoblet.

Selv om gratisversjonen av Evernote er kraftig beskåret de siste årene, er det fortsatt en svært vellykket tjeneste. Du kan for øvrig installere Evernote på både telefon og nettbrett og bruke nettleserversjonen på Windows-maskinen for å omgå begrensningen av antall enheter. Dessuten er det bare de mest energiske brukerne som vil merke begrensningen på hvor mye du kan laste opp per måned.


+ Mange funksjoner

+ Klipper ut fra hjemmesider

– Begrenset gratisversjon

Konklusjon

Gratisversjonen av Evernote er beskåret, men den er fortsatt blant de beste notatverktøyene.

Spesifikasjoner

Merke
Evernote
Operativsystem
iOS, Android, nett, Windows
Språk
Norsk