Google Chrome 64

Du kan skreddersy Chrome nøyaktig etter egne behov ved å laste ned noen av de mange tusen utvidelsene som finnes i nettleserens nettbutikk.

av #Programmer apper spill #Google
9.5

Over 60 prosent av verdens nettbrukere klikker på den firefargede Chrome-
logoen når de skal på nettet. Det har sine grunner: Google-nettleseren har nesten siden lanseringen vært blant de beste, og det er den fortsatt.

Chrome takler de viktigste oppgavene uten problemer. Du får en oversiktlig brukerflate, og nettsidene lastes inn ganske raskt. Enkelte sider lastes faktisk raskere enn med noen annen nettleser, og du vil svært sjelden oppleve at den ikke er i stand til å vise innhold.

På grunn av den store populariteten er også mange nettsider optimalisert for nettopp Google Chrome. Likevel er verken hastighet eller sikker visning blant Chromes sterkeste sider. Det er derimot antall funksjoner. Du finner nemlig langt flere tillegg og andre verktøy enn hos konkurrentene. I de oversiktlige menyene finnes alt fra sist besøkte sider til en oppgaveliste der du ser hvor mye minne (ram) fanene legger beslag på.

Hvis du nøyer deg med funksjonene nettleseren har når du installerer den, kan du utforske det enorme utvalget av tilleggsprogrammer som gjør det mulig å få en personlig nettleser og få mer nytte av ferden på nettet. Den siste oversikten viser at det finnes over 16 000 slike tilleggsprogrammer som du kan bygge ut nettleseren med. Disse omfatter blant annet ordlister, notisblokker og små verktøy som kan huske passordene til alle nettjenestene du bruker.

De mange funksjonene og tilleggene har imidlertid en slagside: De gjør nettleseren langt mer ressurskrevende enn enkelte av konkurrentene. Særlig når det gjelder avspilling av video, legger Chrome beslag på en stor andel av maskinens minne og prosessorkraft. Det betyr at batteritiden blir kortere hvis du bruker Chrome på en bærbar pc.

Innlastingstid: 4,2 sekunder
Oppstart med fem faner: 5 sekunder
HTML5-støtte: 528/555 poeng
Tilleggsprogrammer: Over 16 000

+ Mengder av verktøy
+ Svært brukervennlig
– Ressurskrevende

Hent Chrome gratis her!

Konklusjon

Her får du en nettleser som takler alle formater og teknologier. Samtidig er Chrome både rask og utrolig brukervennlig.

Spesifikasjoner

Merke
Google
Funksjoner
Sprett-opp-blokkering, inkognitomodus, passordprogram, faner, tillegg, tilgang til Google-kontoer
Språk
Norsk
Annet
HTML5 testet med : https://html5test.com