De forskellige notetyper vises side om side på Keeps “opslagstavle”.

Google Keep

Google Keep er en enkel løsning for å ta notater på pc, telefon og nettbrett.

av Morten Skeldal Østergaard #Programmer apper spill #Google
8.0

Google Keep er Googles gratis notatverktøy, men det er ikke blant de mest avanserte. Til gjengjeld er det særdeles brukervennlig.

Notatene lagres som en slags post-it-lapper på en oppslagstavle. Du kan flytte på dem som du vil og feste de viktigste øverst på «tavlen». Det er også lett å dele et notat med andre, slik at dere for eksempel samarbeider om å legge til og slette varer på en handleliste.

Google Keep finnes også som en liten utvidelse til Google Chrome, der den vises som en knapp på verktøylinjen i nettleseren. Hvis du klikker på den, lagrer du en kobling til den aktuelle nettsiden, gjerne sammen med en kommentar. Det er ikke like avansert som hos konkurrenten Evernote, der du kan lagre innhold fra nettsiden, men det er tross alt bedre enn bare å lagre et bokmerke til siden. Du bør for øvrig være oppmerksom på at Google av en eller annen grunn har latt være å legge til en utskriftsfunksjon i Google Keep. Du må altså først kopiere og sette inn innholdet i et annet program og skrive ut fra det.

Keep er integrert med øvrige Google-tjenester slik at du blant annet kan flytte notatene til Google Disk. Hvis du klikker på en knapp under notatet, lagres det som et dokument i Google Dokumenter og dukker opp i Google Disk, der du kan jobbe videre med det.

Google Keep-appen for Android og iOS er den mest brukervennlige vi har prøvd. Alle notatene er tilgjengelige fra hovedskjermen i appen. På samme måte som i nettleseren er det lett å flytte på dem, endre farger, redigere og slette. Har du en Android-telefon eller ditto nettbrett, kan du legge Keep-notatene i en widget rett på startskjermen. Da er det lett å se notatene uten først å måtte åpne appen.

I både appen og widgeten er det enkle snarveier for å opprette nye notater. Først velger du hva slags notat du vil lage. Det kan for eksempel være en handleliste med små bokser du kan krysse av etter hvert som du legger varene i kurven. Du kan også lagre et lydklipp, ta et bilde, skrive eller tegne med fingeren på skjermen. Det går raskt å opprette notater, og de lagres automatisk. Synkroniseringen er like rask som i andre Google-tjenester. Det betyr at et notat du oppretter på telefonen, øyeblikkelig er tilgjengelig i nettleserversjonen av Keep.

Du kan også opprette tidsinnstilte påminnelser i notatene, slik at du blir varslet på telefonen eller via en melding i Windows på angitt tidspunkt.


+ Svært brukervennlig

+ Lett å ta notater på telefonen

– Relativt få funksjoner

Konklusjon

Google Keep er en enkel løsning for å ta notater på pc, telefon og nettbrett.

Spesifikasjoner

Merke
Google