Heimdal PRO

Heimdal er en ny type sikkerhetsprogram som fokuserer på andre trusseltyper enn dem som håndteres av tradisjonelle antivirusprogrammer.

av #Programmer apper spill #Heimdal
9.3

Heimdal er en ny type sikkerhetsprogram som fokuserer på andre typer trusler enn dem tradisjonelle antivirusprogrammer håndterer. Dermed er Heimdal en form for overbygning til Windows Defender og andre antivirusprogrammer – det erstatter dem ikke.

Installeringen er akkurat så enkel som den bør være: Man starter programmet og oppgir en lisensnøkkel, så går resten av seg selv. Underveis oppdaterer Heimdal de mest sårbare programmene på maskinen. Derfor kan hele installeringen ta 15–30 minutter, avhengig av hva som er installert.

Etter installeringen viser Heimdal en enkel brukerflate med faner. Den første fanen gir en rask oversikt over sikkerheten, mens de andre styrer tre hovedfunksjoner: Blokkering av kontakt med hackeres servere, beskyttelse mot nye hackerprogrammer og oppdatering av brukerprogrammene.

Blokkering av hackernes servere er viktig for å bremse «ransomware» (utpressingsvirus som krypterer filene på maskinen, slik at du må betale for å få tilgang til dem) og tyveri av personlig informasjon. Heimdal oppgir at de beskytter mot hele seks millioner servere, og listen øker stadig. En gledelig overraskelse med programmet er at det ikke gir noen målbar reduksjon i maskinens ytelse.

Oppdatering av programmer kan kanskje virke banalt, men i dag er de installerte programmene mer sårbare enn Windows selv. Derfor oppdaterer Heimdal automatisk de mest kritiske programmene så snart det kommer en ny versjon. Det er et stort fremskritt for sikkerheten.

Det er ganske imponerende at alle oppdateringer kjører i bakgrunnen, uten at man behøver å ta stilling til noe som helst. For å oppdatere de mindre kritiske programmene må man klikke på en knapp for hvert av dem. Her savner vi en «Oppdater alle»-knapp som løser alt med ett klikk.

Heimdal belaster som sagt ikke maskinen nevneverdig. Et forbruk av ram på 16 MB ram er beskjedent, og når programmet ikke er opptatt med å skanne eller oppdatere, er også prosessorbelastningen minimal. Forbilledlig.

 

Kjøp direkte fra produsentens hjemmeside her.

+ Aktiv sikkerhet mot nye trusler

+ Lett å installere og bruke

+ Suverent oppdateringssystem

+ Minimal belastning av maskinen

Konklusjon

Heimdal er en elegant løsning på moderne sikkerhetsproblemer. Det er enkelt i bruk, belaster maskinen minimalt og er et godt supplement til tradisjonelle antivirusprogrammer.

Spesifikasjoner

Merke
Heimdal
Operativsystem
Windows
Språk
Engelsk