De mest brugte funktioner er nemme at finde i programmets hovedmenu.

Kaspersky Internet Security (2020)

Den omfattende sikkerhetspakken fra Kaspersky er den beste pc-beskyttelsen som er å få kjøpt i 2020.

av Morten Skeldal Østergaard #Programmer apper spill #Kaspersky
9.6

Det er vanskelig å komme utenom Kaspersky Internet Security hvis du vil ha den mest effektive virusbeskyttelsen i 2020.

I en omfattende test som vi nettopp har utført i samarbeid med det tyske testinstituttet AV-Test, ender Kaspersky på en delt førsteplass. Det er kort sagt ingen slinger i valsen når Kaspersky Internet Security skal stoppe skadelige programmer som truer maskinen din.

Kaspersky stoppet ikke bare alle  de formene for virus som AV-Test testet med; det russiske antivirusprogrammet kom heller ikke med falske advarsler.

I tillegg til AV-Tests måling av hvor effektivt Kaspersky Internet Security er, har vi også testet brukervennlighet og ekstrafunksjoner, og også der klarer Kaspersky seg godt.

De mest brukte funksjonene, som virusskanning og oppdatering av databasen over kjente datavirus, er plassert i den oversiktlige hovedmenyen. Vil du ha tilgang til mer avanserte funksjoner, er det bare å klikke på en knapp. Da finner du muligheten til å opprette en redningsdisk du kan starte maskinen fra hvis systemet bryter sammen helt etter et virusangrep. Det er også her du finner beskyttelse mod tasteloggere som forsøker å overvåke tastetrykkene dine.

Det finnes også funksjoner for å gjennomsøke maskinen etter feil så snart du har installert Kaspersky. Vi fikk for eksempel beskjed om et par programmer som burde oppdateres, og slikt er det godt å få på plass.

Til tross for de mange funksjonene er det faktisk begrenset hvor mye Kaspersky Internet Security belaster maskinen. Programmet er blant de sikkerhetspakkene som krever aller minst av maskinvaren. Det betyr blant annet at du uten problemer kan fortsette å jobbe, selv om Kaspersky er i ferd med å skanne maskinen.

Prisen vi har oppgitt, er for én enhet i ett år. Hvis du binder deg for en lengre periode eller kjøper beskyttelse for to år om gangen, blir prisen per enhet vesentlig lavere. Du kan for eksempel sikre tre enheter i ett år for 629 kroner. Hvis du kjøper beskyttelse til flere enheter, kan du blant annet også beskytte Android-telefonen eller -nettbrettet mot virus.


+ Effektiv beskyttelse

+ Mange funksjoner

+ Lite ressurskrevende

+ Ingen falske advarsler

Konklusjon

Den omfattende sikkerhetspakken fra Kaspersky er den beste pc-beskyttelsen som er å få kjøpt i 2020.

Spesifikasjoner

Merke
Kaspersky