Du kan styre app'ens indstillinger fra Systembakken.

ErgonomicScrollApplication

En liten ekstrafunksjon til Windows, men den kan være svært nyttig hvis du har for eksempel slitasjegikt.

av #Programmer apper spill #Microsoft
8.3

Windows har mange funksjoner som kan hjelpe folk med spesielle behov. I den forbindelse overser man lett rullehjullet på musen, men det kan Windows-appen ErgonomicScrollApplication gjøre noe med. Den kan være til god hjelp for deg som sliter med leddgikt, men den gjør det lettere å bruke musehjulet også for alle andre.

Du laster ned ErgonomicScrollApplication fra Microsoft Store i Windows, der du må ha et betalingskort knyttet til kontoen for å betale for appen.

Den lille appen med det lange navnet har faktisk bare én funksjon: Den gjør det mulig å rulle/bla gjennom for eksempel en lang nettside uten at du behøver å rulle mer med musehjulet enn høyst nødvendig.

Når du for eksempel blar nedover med hjulet, låser appen retningen slik at du fortsetter å bla nedover, selv om du skulle rulle motsatt vei med musen. Det betyr at du kan bla gjennom en lang nettside ved bare å vippe rullehjulet et enkelt trinn frem og tilbake. På den måten slipper du å måtte bevege pekefingeren til ubehagelige ytterposisjoner gjentatte ganger.

Det krever riktignok litt tilvenning at sider ruller i den samme retningen enten du blar opp eller ned med hjulet, men bruker du funksjonen hele tiden, vil det snart føles naturlig.

Hvis det var noe vi skulle ønske oss i ErgonomicScrollApplication, så var det en lavere pris. Man kan godt mene at en liten ekstrafunksjon som dette burde vært gratis – eller sågar en del av Windows som man slapp å laste ned som en egen app.


+ Mindre belastning av pekefingeren

+ Enkel i bruk

– Høy pris for en enkel funksjon

– Ikke på norsk

Konklusjon

En liten ekstrafunksjon til Windows, men den kan være svært nyttig hvis du har for eksempel slitasjegikt.

Spesifikasjoner

Merke
Microsoft
Funksjoner
Tilleggsfunksjon til musehjulet
Operativsystem
Windows 10
Språk
Engelsk