Microsoft Edge 16

Før eller senere vil Microsofts Edge være en fullgod erstatning for Internet Explorer, og den er både rask og lett å navigere i.

av #Programmer apper spill #Microsoft
7.6

Hvis batteritid er avgjørende for valget av nettleser, er Microsoft Edge svaret. Microsofts erstatning for Internet Explorer har hengt etter konkurrentene på flere fronter helt siden lanseringen, for eksempel når det gjelder muligheten til å bruke tilleggsprogram.

Derimot er den fantastisk økonomisk i bruk. Den bruker langt mindre minne og prosessorkraft enn de andre velkjente nettleserne. Ved gjentatte tester på samme pc var det mulig å strømme film dobbelt så lenge med Edge som det var med for eksempel Chrome. De beskjedne ressurskravene gjør også at du vil oppleve færre pauser og mindre venting hvis du bruker nettleseren på en bærbar pc.

Edge tak­ler fint hverdagsoppgaver som å laste inn nettsider med høy hastighet, riktignok uten å være blant de aller raskeste i testen. Du får også norsk stave­kontroll og en god lesetilstand som filtrerer bort annonser og gir god oversikt over teks­ten på en side.

Stort flere funksjoner får du imidlertid ikke, og utvalget av tilleggsprogrammer er begrenset – bare 73 i skrivende stund.

Innlastingstid: 5 sekunder
Oppstart med fem faner: 3 sekunder
Støtte for HTML5: 471/555 poeng
Tilføjelsesprogrammer: Under 100

+ Rask oppstart
+ Lite ressurskrevende
– Få funksjoner
– Ikke særlig brukervennlig

Konklusjon

Edge vil nok bli en god nettleser, men den er ennå ikke helt i mål. Selv om den er lynrask, er nemlig den store svakheten at det finnes så få utvidelser til denne nettleseren.

Spesifikasjoner

Merke
Microsoft