Du kan blande tekst, huskelister og billeder i samme note.

Microsoft OneNote

OneNote er fortsatt blant de beste notatverktøyene. Programmet har fulgt med i tiden og inneholder mange gode funksjoner.

av Morten Skeldal Østergaard #Programmer apper spill #Microsoft
9.0

OneNote er etter hvert et gammelt bekjentskap. Programmet ble lansert allerede i 2003, lenge før noen hadde tenkt på konkurrenter som den senere så populære Evernote.

Underveis har OneNote utviklet seg jevnt og trutt, og i dag fungerer tjenesten på de fleste plattformer. Du kan notere på en iPhone eller Android-
telefon, og du kan bruke OneNote i nettleseren. Dessuten kan du fortsatt åpne OneNote som et program i Win­dows eller i macOS.

Programmet finnes allerede i Windows 10, så du bør kunne finne det ved å søke på maskinen, eller du kan laste det ned fra Microsoft Store.

OneNote er et omfattende notatprogram. Du kan organisere notatene i notatbøker slik at du for eksempel har en egen bok for notater om en kommende ferie. Dessuten kan du organisere de enkelte bøkene i faner, slik at for eksempel utflukter på ferieturen får sin egen del av notatboken. Det bidrar til å gi god oversikt hvis du har mange notater å holde styr på. Notatene i Microsoft OneNote er avanserte dokumenter som kan inneholde både tekst, bilder, lyd og huskelapper der du kan krysse av for utførte oppgaver. Du kan til og med legge ved filer som i en epost. OneNote deler plassen til å lagre notater med de øvrige tjenestene som er knyttet til Micro­soft-kontoen, for eksempel eposttjenesten Outlook. Gratiskvoten er på fem gigabyte når du har opprettet en Microsoft-konto.

OneNote har nettleserutvidelser til blant annet Google Chrome, Firefox og Edge. Utvidelsene gir deg en liten knapp i verktøylinjene i nettleseren, som du kan trykke på når du ser noe interessant på en hjemmeside. Da får du valget mellom å lagre hele siden eller bare teksten fra artikkelen. Du kan også trekke en firkantet markering over siden og lagre et bilde av området du har markert.

Funksjonen for å lagre en hel side er ikke helt problemfri. Den kan godt finne på å rote til formateringen på siden, og noen ganger får den ikke med seg alle bilder og diagrammer når siden lagres.

Funksjonen er likevel noenlunde på høyde med den tilsvarende Web Clipper fra den populære notatkonkurrenten Evernote, som heller ikke alltid lykkes helt med å lagre alle hjemmesider korrekt.


+ Gode funksjoner

+ Godt Windows-program

– Litt problemer med nettsidelagringen

Konklusjon

OneNote er fortsatt blant de beste notatverktøyene. Programmet har fulgt med i tiden og inneholder mange gode funksjoner.

Spesifikasjoner

Merke
Microsoft
Funksjoner
Notattjeneste
Operativsystem
Web, Windows, iOS, Android
Språk
Norsk