Mozilla Firefox 58

Etter flere år i skyggen av Chrome er Firefox tilbake som markedets raskeste nettleser med den nyeste oppdateringen.

av #Programmer apper spill #Mozilla
9.5

Siden storhetstiden i 2010–2011 har det gått bratt utforbakke med Firefox. Den tidligere så populære nettleseren hadde blitt treg og ressurskrevende, men det endret seg kraftig på slutten av 2017. Da kom nemlig den såkalte Quantum-versjonen, og nå ligger Firefox et heste­hode foran samtlige konkurrenter når det gjelder innlasting av hjemmesider.

Vil du ha den raskeste nettleseren, bør du kort sagt velge Firefox. Det tar i gjennomsnitt under fire sekunder å besøke en nettside du aldri har vært på tidligere. Nettleseren virker fortsatt rask selv med flere enn 20 åpne faner, og det går på et blunk å bytte mellom de ulike fanene.

Som hastigheten er også inkognito-funksjonen forbedret i den nyeste versjonen. Det private nettleservinduet blokkerer for en del sporing på hjemmesider, men du unngår ikke helt å legge igjen spor etter hva du klikker på. Du har også kontroll over hvilke hjemmesider som kan få tilgang til nettkamera, mikrofon og hvor du befinner deg.

Det er gode muligheter for å tilpasse utseende og funksjoner i Firefox etter egen smak, men den overveldende mengden av funksjoner og innstillinger kan virke litt forvirrende. Det finnes mange menyer, og de første timene med nettleseren må du være innstilt på en del forgjeves klikk før du finner nettopp den menyen du er ute etter.

Innlastingshastighet: 3,8 sekunder
Oppstart med fem faner: 6 sekunder
HTML5-støtte: 495/555 poeng
Tilleggsprogrammer: Over 7000

+ Rask lasting av nettsider
+ Ressursstyring
– Rotete menyer

Last ned Firefox gratis her!

Konklusjon

Etter flere år i skyggen av Chrome er Firefox tilbake som markedets raskeste nettleser med den nyeste oppdateringen.

Spesifikasjoner

Merke
Mozilla