258 943 filer som utgjør en sikkerhetstrussel? Tror ikke det …

O&O SafeErase 14

SafeErase sletter i dybden, slik at ikke uvedkommende kan gjenopprette filer du har slettet.

av #Programmer apper spill #O&O
7.4

Hensikten med programmet O&O Safe-Erase er å slette filer så effektivt at ingen kan gjenopprette dem.

Det gjør programmet ved å overskrive slettede filer med tilfeldige data opptil 35 ganger. Programmet kan også slette alle data på en pc, slik at den kan selges uten at man behøver å være redd for at personlige data kan komme på avveie. Poenget med å overskrive filene så mange ganger er at det i dag er mulig for avanserte laboratorier å analysere magnetplatene i harddisken og finne spor etter de opprinnelige filene.

Det byr ikke på nevneverdige utfordringer å installere O&O SafeErase. Hovedmenyen er oversiktlig, og programmet integreres med Windows Utforsker slik at det er lett å aktivere programmet for filer og mapper du vil slette effektivt. SafeErase analyserer maskinen på et par minutter og informerer om hvor mange filer som kan gjenopprettes. På testmaskinen vår fant den ikke færre enn 258 943 filer som ikke var fullstendig slettet(!) Det gir grunn til ettertanke: Er det virkelig nødvendig å slette så mange filer så grundig? Og er ikke de mange gratisprogrammene med samme funksjonalitet effektive nok for vanlige dødelige? Vi sitter igjen med et inntrykk av at SafeErase prøver å skremme oss til å løse et problem vi egentlig ikke har.

Overskriver også SSD-stasjoner

SSD-lagring fungerer helt annerledes enn mekaniske snurredisker, og også sletting av data foregår på en annen måte. Trim-systemet gjør det ekstremt vanskelig å gjenopprette slettede filer fra en SSD, og SafeErase gjør det nesten umulig ved å overskrive bare én gang med tilfeldige data. Det måtte vi selvfølgelig teste, og det stemmer faktisk. SSD-stasjoner har imidlertid en bakdør som ikke kan forseres med programvare, og den er tilgjengelig for etterretningstjenester og andre med profesjonelt utstyr. Så hvis du har data du absolutt vil skjule for myndighetene, er nok hammer og meisel det eneste sikre.


+ Sletter data effektivt
+ Fungerer på SSD-stasjoner
– Overdriver problemene
– Kan ikke slette SSD-stasjoner fullstendig

O&O SafeErase 14 fås kjøpt fra hjemmesiden til O&O.

Konklusjon

SafeErase løser et problem de færreste egentlig har, og som kan takles med gratisprogrammer.

Spesifikasjoner

Merke
O&O
Funksjoner
Slett filer og harddisker
Operativsystem
Windows 7 / 8 / 10
Systemkrav
50 MB diskplass
Språk
Engelsk