Opera Browser 50

Opera er nesten like gammel som Internet Explorer. Derfor finnes det også mange gode og nyttige utvidelser, og nettleseren åpner de aller fleste hjemmesider uten problemer.

av #Programmer apper spill #Opera
9.0

Som en av de mindre utbredte nettleserne har folkene bak Opera forsøkt å skille seg fra de større konkurrentene, og det har de klart. Med et utvalg av smarte funksjoner er Opera et godt valg hvis du legger vekt på personvernet.

En VPN (”virtual private network”) i nettleseren kan hindre at hjemmesider følger med på hvor du beveger deg på internett. Så godt som alle nettsider samler inn informasjon om adferd og brukermønster, men VPN-funksjonen gjør det særdeles vanskelig å finne ut hvem du er og målrette annonsene etter dette.

Dykker du dypere ned i innstillingene, kan du dessuten både øke innlastingshastigheten og redusere strømforbruket. Turbofunksjonen komprimerer nemlig data og sørger for at du kan åpne hjemmesider enda raskere, mens strøm­sparemodus i beste fall gir 50 prosent lengre tid på nettet – etter vår erfaring er tallet i praksis lavere.

Derimot er dessverre ikke Opera på noen måte blant testens raskeste når det gjelder å starte med flere åpne faner eller å laste inn nettsider. I gjennomsnitt ligger nettleseren et par sekunder etter konkurrentene, mens den legger beslag på en hel del ressurser.

Innlastingstid: 8 sekunder
Oppstart med fem faner: 5,7 sekunder
HTML5-støtte: 528/555 point
Tilleggsprogrammer: Ca. 2000

+ Personvernbeskyttelse
+ Smart menylinje
– Litt treg
– Ressurskrevende

Hent Opera her!

Konklusjon

Selv om Opera ble lansert så tidlig som i 1996, er ikke alderen noe man legger merke til når man bruker nettleseren. Opera er rask, har et tidsmessig uttrykk og fungerer fint med mengder av utvidelser.

Spesifikasjoner

Merke
Opera
Funksjoner
Sprett-opp-blokkering, inkognitomodus, passordprogram, faner, mengder av utvidelser.
Språk
Norsk
Annet
Javascript testet med: http://browserbench.org/JetStream