Pinnacle Studio Ultimate 21

Pinnacle Studio er avansert videoredigering med utallige muligheter. Det følger også med en bonuspakke med mengder ekstra effekter.

av #Programmer apper spill #Pinnacle
9.8

Den første gangen du starter Pinnacle Studio 21, finnes det allerede et komplett videoprosjekt i programmet med effekter, klipp, overganger og musikk. Det betyr at man raskt og enkelt får oversikt over og en idé om hvordan programmet fungerer. Ved å dra mine egne klipp ned som erstatning for dem som allerede var der, hadde jeg i løpet av få minutter en velkomponert video å jobbe videre med.

Pinnacle Studio fås i tre forskjellige versjoner til priser fra litt over 300 kroner. Pakken vi har testet her, er den største og rundt dobbelt så dyr. Det virker likevel usannsynlig billig med tanke på hva som følger med. I tillegg til selve programmet får du nemlig også et antall bonuspakker med musikk, videoeffekter og overganger. I alt er det faktisk snakk om over 3000 effekter. Man får også et eget program til å opprette ferdige dvd- og Blu-ray-filmer, som heter Pinnacle MyDVD. Med det er det lett å lagre ferdige filmer sammen med en flott meny på en plate som kan spilles av i en vanlig dvd- eller Blu-ray-spiller. I Ultimate-pakken kan du også arbeide med høyoppløst 4K- og 3D-film. Det er fint hvis du har en tv som kan utnytte disse formatene, men det er tungt materiale. Selv på en kraftig, stasjonær pc med et raskt skjermkort, var det bare å smøre seg med tålmodighet når programmet tygde seg gjennom de store klippene.

Programmet er på norsk, men krever likevel tid å sette seg skikkelig inn i. Det finnes ganske enkelt så mange funksjoner at selv om Pinnacle har gjort det oversiktlig og fint med logiske menyer og ikoner, sitter man igjen med en følelse av aldri å komme til bunns i programmet. Det betyr også at det har mange eksotiske funksjoner som jeg sannsynligvis aldri får bruk for – men det er selvfølgelig fint å ha muligheten til å utforske mulighetene.

Du kan benytte et ubegrenset antall spor, og det gjør det lettere å beholde oversikten. Man kan nemlig bruke et helt spor til bare en enkelt lyd eller ett klipp, og deretter legge inn ytterligere klipp på andre spor. Dermed risikerer du ikke å forskyve hele den ferdige filmen bare ved å fjerne et klipp. Hvis du legger alle videoklippene på det samme sporet, finnes det imidlertid en intelligent funksjon som justerer resten av videoen automatisk hvis du fjerner et klipp i midten.

Det er også mulig å jobbe med lydsiden i 5.1-surround, så hvis du har ambisjoner og egnet råmateriale, kan du faktisk lage din egen kinofilm med Pinnacle Studio – eller ganske enkelt sette sammen familiens videoklipp til ferdige filmer som virkelig kommer til sin rett på en høyoppløst flatskjerm.

Pinnacle Studio 21

Her ser du det ferdige videoprosjektet som vises den første gangen du starter programmet. Nederst ser du de forskjellige sporene med bilder, video, lyd og musikk. Over dette ser du videovinduet. Effekter og importerte klipp finner du øverst til venstre.

Programmet var absolutt stabilt under hele testen, og jeg savnet aldri funksjoner eller muligheter i dette programmet. Det har kort sagt alt.

Programmet fås kjøpt direkte fra produsenten på hjemmesiden til Pinnacle.

+ Mange medfølgende effekter

+ På norsk

+ Takler 3D, 4K og surroundlyd

+ Rimelig pris

 

Konklusjon

Man savner ikke en eneste funksjon i Pinnacle Studio Ultimate 21. Man kan til og med redigere de nye 4K- og 3D-videoene i dette omfattende videoredigeringsprogrammet, men regn med å bruke litt tid på å sette deg inn i det.

Spesifikasjoner

Merke
Pinnacle
Funksjoner
Videoredigering
Formater
Video: AVCHD, DV, HDV, AVI, MPEG-1/-2/-4, DivX, Flash, 3GP (MPEG-4, H.263), WMV, ikke-kryptert dvd-film, MOV (DV, MPEG-4, H.264), HEVC (H.265), DivX Plus MKV, XAVC, MXF, DVCPRO HD, XAVC S
Operativsystem
Windows 7, 8 og Windows 10 - 64 bit anbefales
Språk
Norsk