Du kan holde videomøder med helt op til 100 deltagere i den gratis version af Zoom.

Zoom

Zoom gjør det mulig å bruke videotelefoni med mange morsomme og nyttige funksjoner.

av Morten Skeldal Østergaard #Programmer apper spill #Zoom
7.6

Zoom er en tjeneste som tilbyr videosamtaler med god bilde- og lydkvalitet. Den har også mange praktiske og morsomme funksjoner. Det tar bare et par minutter å registrere seg som bruker, så er du klar til å arrangere ditt første videomøte. Brukerflaten er engelsk, men det er ikke mye tekst, så det er forholdsvis lett å finne frem i programmet selv om du ikke er flytende i språket.

I gratisversjonen av Zoom er møter mellom flere enn to deltakere begrenset til maksimalt 40 minutter. Er dere bare to som vil snakke sammen, kan dere holde på så lenge dere orker. Du kan være vert for et møte med helt opptil 100 deltakere i gratisversjonen av Zoom.

Hvis du har et godt nettkamera, får du et klart og godt bilde av deg selv med en oppløsning på opptil 720p. Du kan også bytte ut bakgrunnen, slik at andre møtedeltakere kan se deg mot for eksempel en sandstrand i stedet for et rotete hjemmekontor. Det skal fungere best hvis du har et stykke grønt stoff du kan henge opp bak deg. Vi hadde imidlertid en del flimring i bakgrunnsbildet da vi prøvde med to forskjellige grønne tepper. Pussig nok gikk det bedre da vi bare satte Zoom til å bytte ut en bakgrunnen uten å henge opp en såkalt «green screen». Har du en rask pc, kan du også bruke en video som bakgrunn. Det kan gi en god illusjon av at du sitter et helt annet sted enn på hjemmekontoret.

Det har også vært enkelte problemer med krypteringen av videosamtaler via Zoom, men selskapet oppgir at de arbeider med å få orden på det.


+ Mange funksjoner

+ Fin bildekvalitet

– Tidsbegrensning

– Ikke på norsk

Her kan du laste ned Zoom:

https://zoom.us/download

Konklusjon

Zoom gjør det mulig å bruke videotelefoni med mange morsomme og nyttige funksjoner.

Spesifikasjoner

Merke
Zoom
Funksjoner
Videosamtaler
Operativsystem
Windows, Android, iOS
Språk
Engelsk