ASUS Blue Cave

Asus Blue Cave AC2600

Asus Blue Cave AC2600 er en trådløs ruter med en litt alternativ design og enkelte smarte funksjoner. Brukervennligheten er suveren, mens hastigheten i utkanten av dekningsområdet kunne vært bedre.

av #Ruter #ASUS
7.8

Asus Blue Cave er en trådløs ruter. Det skulle man kanskje ikke tro ved første øyekast. Utseendet skiller seg nemlig vesentlig fra mer tradisjonelle modeller, og det er både bra og dårlig. Med den kompakte og ganske fine designen er det ikke tvingende nødvendig å gjemme bort Blue Cave i et skap eller bak bøkene i en bokhylle.

Den er pen nok til å stå fremme, slik at ikke det trådløse signalet blir kvalt av å stå i for eksempel et teknisk skap. Jeg satte den på en kommode midt i huset, og det var ikke noe problem å få dekning i en rekkehusleilighet på 100 kvadratmeter, både i stuen og i andre etasje.

Så lenge enhetene befinner seg mindre enn noen få meter fra Blue Cave-ruteren er også hastigheten god. Derimot gikk det en del langsommere i ytterkantene av dekningsområdet, og hastighetstapet er vesentlig større enn med en mer tradisjonell ruter med eksterne antenner. Likevel er det fullt mulig å finne rutere med bedre dekning og høyere hastigheter i samme prisklasse.

Smart og sikker ruter
Asus Blue Cave har imidlertid flere ess i ermet enn bare en frisk design og god topphastighet. Oppsettet er uvanlig enkelt, og det tar bare noen få minutter å få liv i ruteren og opprette et trådløst nettverk med navn og passord.

Deretter kan du enkelt administrere nettverket fra både pc og telefon, og særlig sistnevnte fungerer utmerket. Her kan du sjekke aktuell trafikk, begrense enheters tilgang til nettet og få tips om optimalisering av nettverket, for eksempel for å bytte passord hvis det eksisterende er for svakt.

Med i pakken får du også ett års abonnement på integrert antivirus som beskytter enhetene på nettverket – noe som er særlig smart hvis du bruker intelligente lyspærer, vaskemaskiner eller annet der sikkerheten ofte er svak og kan gjøre hele nettverket sårbart.

+ Enkelt oppsett
+ God hastighet
+ Smart betjening fra en app
– Lav hastighet i utkanten av dekningsområdet

Se dagens pris her

Konklusjon

En utmerket ruter med pen design og integrert sikkerhet. Hastigheten kunne vært bedre når du er langt fra ruteren.

Spesifikasjoner

Merke
ASUS
Trådløs standard
802.11 a/b/g/n/ac
Kabelnettverk/ethernet
10/100/1000/Gigabit
Nettverksporter
4
USB-porter
1 x USB 3.0
Mål
16 x 16 x 8 cm
Oppgitt hastighet
1734 Mbps
Målt hastighet
774 Mbps