Test av en ekstrem WiFi-ruter for spillere – ASUS RoG Rapture GT-AC5300.

ASUS RoG Rapture GT-AC5300

En WiFi-ruter for spillere, med høy hastighet og kraft i massevis.

av #Ruter #ASUS
9.0

Man er aldri i tvil om at det er noe spesielt med denne ruteren. Både vekt, størrelse og pris ligger en klasse over det vi er vant til. Diskré er imidlertid ikke et adjektiv det faller seg naturlig å bruke om den digre saken med hele åtte antenner og en kantete utforming i rødt og svart.

Bakplaten er utstyrt med hele åtte nettverksporter samt to USB 3-porter som blant annet gjør det mulig å bruke USB-disker som medieserver. To av nettverksportene har dessuten ekstra høy prioritet (bra for spill), og to av portene kan kobles sammen slik at de oppnår dobbel hastighet, for eksempel til en nettverksdisk.

Det innledende oppsettet er ganske enkelt: En kort veiviser spør om navn og passord til nettverket. Deretter er ruteren klar og leverer hele tre nettverk. Den har både et tradisjonelt nettverk på 2,4 GHz og to separate på 5 GHz. Det gjør det mulig å holde spill og tung grafikk atskilt på hver sine nettverk.

Stor rekkevidde

Hastighetsmålingen viste 402 Mbit/s til en stasjonær pc og 314 Mbit/s til en mobil enhet. Viktigere er det at disse resultatene også holder over større avstander. Selv på stor avstand i et hus med mange signalhindringer gir ruteren over 100 Mbit/s på 5 GHz-båndet, og full dekning fra hjørne til hjørne. Det er bedre enn noen annen ruter vi har testet. Plassert midt i huset er dekningen suveren.

Derimot merker vi oss at svartiden (ping) på 8 ms er lengre enn på andre trådløse rutere. Det er litt pussig, men ruteren er så kraftig at svartiden ikke øker vesentlig ved tung belastning.

Også brukerflaten er designet i «spillerstil», og det er ikke nødvendigvis en fordel. Vanlige begreper som Quality of Service (QoS), som også omfatter automatisk trafikkprioritering, er døpt om til ord som inneholder «Game», og det mørke temaet kan virke litt overveldende med de mange detaljene. Det er det fullt mulig å venne seg til, men det hadde vært fint å kunne velge en enklere design. Heldigvis finnes det også en app som styrer de funksjonene man bruker mest, og det er en god ting.

 

+ Høy hastighet

+ Imponerende rekkevidde

+ Mange funksjoner

– Usedvanlig dyr

Nærmeste Asus-forhandler finner du her:

www.asus.com/no/WhereToBuyList/

Konklusjon

Denne eksklusive ruteren byr på høy hastighet, suveren rekkevidde og alle tenkelige spillerfunksjoner. Prisen er den største ulempen.

Spesifikasjoner

Merke
ASUS
Trådløs standard
802.11 a/b/g/n/ac/1024QAM
Kabelnettverk/ethernet
1 Gigabit Ethernet
Nettverksporter
8
USB-porter
2
Strømforbruk
9,6 W
Mål
17,0 x 34,5 x 34,5 cm (h x b x d)
Oppgitt hastighet
2167 Mbps
Annet
Link Aggregation på Ethernet
Målt hastighet
402 Mbps / 314 Mbps (mobil)