Asus ROG GT-AX11000 er på alle måter en mektig ruter.

Asus ROG Rapture GT-AX11000

En WiFi 6-ruter med mengder av kraft og teknologi.

av Henrik Ræder Clausen #Ruter #Asus
8.2

Allerede når man pakker den ut, innser man at denne ruteren er noe utenom det vanlige. Den er stor, tung og har hele åtte antenner som må monteres før bruk.

I tillegg til strømforsyning inneholder pakken også en nettverkskabel av god kvalitet, en hurtigstartguide og instruksjoner om hvordan man får andre nettverkskort til å kommunisere med ruteren.

Det er rikelig med tilkoblingsmuligheter på baksiden av ruteren. De to USB-portene kan brukes til skriverdeling, multimediaserver, mobiltilkobling, lagringsplass for dokumenter, fildeling via internett og mye mer. I tillegg finner vi de obligatoriske fire portene for å koble til nettverksenheter via kabel. Med tanke på kapasiteten til denne ruteren, kan det være i snaueste laget.

Det finnes også en enkelt port til kablet nettverk med en hastighet på 2,5 Gb. Det er uvanlig, men henger sammen med at ruteren støtter den raske WiFi 6-standarden. I skrivende stund finnes det riktignok ikke annet utstyr som kan utnytte hastigheten, men det betyr at ruteren er klar når det kommer. Oppsettet omfatter litt flere trinn enn vi er vant til, inkludert det kryptiske spørsmålet: «Skal 802.11ax HE frame support aktiveres?” Det ruteren egentlig spør om her, er om WiFi 6 skal slås på, og det er et ganske viktig punkt. At den i det hele tatt spør skyldes at en del nettverkskort fra Intel må oppdateres for å fungere med ruteren, derfor den ekstra veiledningen som følger med.

Administrasjonssidene er til forveksling lik dem vi kjenner fra andre Asus-rutere, altså detaljerte og litt overveldende. Ettersom ruteren primært er beregnet på spillentusiaster, er menyene holdt i svart og rødt, med ganske liten skrift og mengder av innstillinger på hver side. Etter litt tilvenning er det likevel lett å finne frem. Vi opplevde noen mindre feil underveis, men det forventer vi at blir løst med en oppdatering av ruteren. Etter alt dette er selvsagt ytelsen det mest interessante, og vi blir ikke skuffet: Med WiFi 6 fikk vi hele 908 Mbit/sekund via en kablet forbindelse til en nettverksdisk.

Det er minst like imponerende at vi oppnådde det samme resultatet når ruteren jobbet med andre store overføringer. Den takler usedvanlig store trafikkmengder, uten at det går ut over hastigheten. Målt med WiFi 5 (802.11ac) fikk vi 522 Mbit/sekund. Også rekkevidden setter nye rekorder. Målt fra vårt vanlige utgangspunkt fikk vi stabil forbindelse et rom lenger unna enn vi har fått til med noen annen ruter. Hastigheten lå på minst 100 Mbit/sekund over hele det trådløse dekningsområdet, og det er ingen punkter med svak dekning i dette området.


+ Den nyeste teknologien

+ Høy hastighet ved stor trafikk

+ Alle tenkelige funksjoner

– Prisen er høy.


Nærmeste Asus-forhandler finner du hos Asus Norge.

Konklusjon

Asus RT-AX11000 har den nyeste teknologien og høy ytelse, også ved krevende bruk. Prisen står dessverre i stil.

Spesifikasjoner

Merke
Asus
Trådløs standard
WiFi 6 (802.11ax)
Kabelnettverk/ethernet
1 x 2,5 Gbps, 5 x 1 Gbps
Nettverksporter
1 WAN, 5 LAN
USB-porter
2 x USB 3.1 Gen 1
Strømforbruk
11 W
Mål
24 x 24 x 6 cm (uten antenner)
Oppgitt hastighet
4804 Mbps
Annet
Link Aggregation
Målt hastighet
908 Mbps