Routeren er hele 35 cm bred, selv når antennerne er klappet ind, og den vejer næsten 2,5 kg.

ASUS ROG Rapture GT-AXE16000

Du får problemer med å finne en bedre ruter enn GT-AXE16000, men prisen er like høy som kvaliteten.

av Morten Skeldal Østergaard #Ruter #Asus
9.9

Rapture GT-AXE16000 er den mest respektinngytende ruteren vi noensinne har testet. Bare størrelsen på ruteren er ganske overveldende når den løftes ut av esken. Det er altså ikke en ruter som kan settes i en reol i stua og gå i ett med omgivelsene.

GT-AXE16000 har åtte store antenner, og den bruker den aller nyeste trådløse standarden Wi-Fi 6E til å skape et sterkt nettverk med god rekkevidde. Tre meter fra ruteren kunne vi måle 1,03 Gbit/s med testprogrammet vårt. I den fjerneste delen av huset ca. 15 meter og flere betongvegger fra ruteren hadde vi fortsatt et brukbart signal på 5 GHz-nettverket, mens 6 GHz-nettverket var helt dødt. Men det er også et sted der alle andre enkeltstående rutere vi har testet har måttet gi opp.

Hvis du har et veldig stort hus og vil ha det raskeste trådløse nettverket du kan få akkurat nå, kan du koble en ekstra ASUS-ruter sammen med GT-AXE16000 i et mesh-nettverk der ruterne deler nettverkstrafikken i huset. ASUS-ruteren har et ekstra frekvensbånd som utelukkende er beregnet for tilkobling til den andre ruteren slik at du ikke mister hastigheten på de tre andre frekvensbåndene.

Inne i ruteren sitter det en komplett liten datamaskin med blant annet en quadcore-prosessor og to gigabyte RAM. Resultatet er at GT-AXE16000 kan jobbe med mange enheter samtidig uten å bli merkbart treg. I ruterens eget operativsystem kan du prioritere trafikken slik at for eksempel film eller video har prioritet fremfor andre ting i nettverket.

Du får et flere nettverksporter på siden av ruteren. WAN-porten til internettforbindelsen din er på 2,5 gigabit, og i tillegg til de vanlige fire 1-gigabitportene, er det også hele to 10-gigabitporter.

GT-AXE16000 er absolutt ikke for alle. Prisen er like voldsom som ytelsen, så du må virkelig ha behov for å koble mange enheter til nettverket samtidig og ha svært høy hastighet. Hvis du har det, er dette imidlertid den perfekte ruteren.

+ Ekstremt rask

+ Fire frekvensbånd

+ Svært godt utvalg av nettverksporter

Conclusion

Du får problemer med å finne en bedre ruter enn GT-AXE16000, men prisen er like høy som kvaliteten.

Spesifikasjoner

Merke
Asus
Trådløs standard
Wi-Fi 6E
Nettverksporter
4 x gigabit, 1 x 2,5 gigabit, 2 x 10 gigabit
USB-porter
2
Mål
35,3 x 35,3 x 19,3 cm
Oppgitt hastighet
16000 gigabit/s
Målt hastighet
1,03 gigabit/s