Det røde logo på siden er LED-lys, som kan styres i indstillings-app'en.

ASUS ROG Rapture GT6

Mesh-sættet fra ASUS er nemt at sætte op, og rækkevidden er rigtig god.

av Morten Skeldal Østergaard #Ruter #Asus
9.3

Asus ROG Rapture GT6 er et vellykket mesh-sett som gir trådløst nett i alle kriker og kroker. Prisen er på nivå med en god enkeltstående ruter, men med Rapture GT6 får du både en ruter og en satellittenhet som kan utvide den trådløse sonen, slik at den dekker et mye større område. Oppsettet er enkelt. De to enhetene er nesten identiske, men på baksiden av den ene står det: “Jeg er hovedenheten. Begynn med meg.” Som sagt, så gjort. På samme hovedenhet er det også et par QR-koder som tar oss til Asus’ nettverks-app i henholdsvis Apples App Store og Androids Google Play Butikk. Med appen på mobilen får du hjelp trinn for trinn gjennom resten av oppsettet. Appen brukes også til alle andre innstillinger i GT6. Heldigvis er den særdeles pedagogisk bygd opp. Du kan blant annet velge mellom flere profiler, slik at systemet for eksempel prioriterer strømmetjenester eller hjemmearbeid høyere enn andre aktiviteter på nettverket. 

Vi satte opp mesh-settet på samme sted som et cirka dobbelt så dyrt sett fra en konkurrent – og GT6 var nesten like raskt. Vi målte over 600 Mbit/sekund nær ruteren og hadde kontakt også ved den ytterveggen som var lengst unna. Der var riktignok hastigheten bare rundt 100 Mbit/sekund, men det skyldes nok først og fremst at vi var nødt til å benytte det tregere frekvensbåndet på 2,4 GHz, som har størst rekkevidde.

Det finnes også tre nettverksporter på baksiden av ruteren. Det gjør det mulig å få en ekstra stabil kobling til for eksempel en tv, slik at man kan strømme innhold uten avbrudd.


+ Enkelt oppsett

+ God rekkevidde

+ Tre nettverksporter

Conclusion

Mesh-sættet fra ASUS er nemt at sætte op, og rækkevidden er rigtig god.

Spesifikasjoner

Merke
Asus
Trådløs standard
Wi-Fi 6
Kabelnettverk/ethernet
Ja
Nettverksporter
2 x 3 porter
USB-porter
1 x USB 3.0
Oppgitt hastighet
10000 Mbps
Målt hastighet
610 Mbit/s