ASUS RT-AC86U AC2900

ASUS RT-AC86U AC2900

Asus RT-AC86U AC2900 er en av de raskeste ruterne vi har testet. Både oppsett og betjening går som en lek, og den er glimrende til å håndtere flere enheter samtidig. Hastigheten kan være lav i utkanten av dekningsområdet.

av #Ruter #ASUS
8.8

Vi har testet mange rutere i årenes løp, og det er få som kan ta opp kampen med Asus RT-AC86U AC2900 når det gjelder hastighet. Topphastigheten er høy. Den har ingen problemer med å strømme film og serier samtidig som du laster ned et par andre store filer fra internett.

For å teste hastigheten koblet vi to pc-er til ruteren. Den ene med kabel via et vanlig gigabit-nettverkskort, mens den andre hadde det kraftigste trådløse nettverkskortet som finnes på markedet. I testen oppnådde vi hastigheter som tilsvarer maksimalhastighet på det kablede nettverket. I praksis betyr det at du kan få hastigheter over 900 Mbit/s – og det er ekstremt raskt.

Skal du oppnå slike hastigheter, må imidlertid enhetene som er koblet trådløst til ruteren, ikke være lenger unna enn et par meter fra de tre antennene. Utenfor dette området var hastighetene vesentlig lavere. Selv om man må tåle et visst hastighetstap lenger unna ruteren, var dekningen og forbindelsen absolutt stabil. Selv med mange tilkoblede enheter var det ingen som mistet kontakten med nettverket eller opplevde dårlig stabilitet.

Brukervennlighet på norsk
Oppsettet er like enkelt som hastigheten er høy. Etter bare ti minutter som gikk med til valg av nettverksnavn og passord, litt ventetid og et par klikk, var den trådløse tilkoblingen på plass. Når det grunnleggende oppsettet er unnagjort, kan du endre ruterinnstillingene fra pc-en eller telefonen via en oversiktlig norsk brukerflate, som kan tilpasses etter erfaringsnivå.

Asus har dessuten utstyrt ruteren med et par smarte sikkerhetsfunksjoner, blant annet AiProtection. Den beskytter nettverket mot angrep og skal hindre at infiserte pc-er på nettverket smitter andre enheter. Du kan også velge å begrense tilgangen til bestemte hjemmesider for enkelte enheter, slik at du kan ha kontroll over hva gjester eller familens smårollinger får tilgang til.

+ Høy topphastighet
+ Håndterer mange enheter
+ Brukervennlig
– Lav hastighet i utkanten av dekningsområdet

Aktuell pris finner du her

Konklusjon

En glimrende ruter med en utrolig toppfart samt enkelt og raskt oppsett.

Spesifikasjoner

Merke
ASUS
Trådløs standard
802.11 a/b/g/n/ac
Kabelnettverk/ethernet
Gigabit
Nettverksporter
4
USB-porter
1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0
Mål
22 x 16 x 8,33 cm
Oppgitt hastighet
1734 Mbit/s
Målt hastighet
873 Mbit/s