DIR-895L

D-Link DIR-895L

Rødfargen tyder på at D-Links DIR-895L skal være en slags ruternes Ferrari. Det stemmer med prisen, men ytelsen står ikke helt i stil verken med fargen eller prisen.

av Mathias Alsted Lund Flinck #Ruter #D-Link
8.2

Det er med en viss forventning at vi kobler nettverkskontakten til D-Link DIR-895L og jobber oss raskt og enkelt gjennom oppsettet. Det tar drøyt fem minutter, så er internettilkoblingen aktiv, og de første enhetene er allerede koblet til.

Med sin speilblanke, dyprøde overflate, åtte antenner og noe som minner om radiatoren på en bil, er det nærliggende å sammenligne den trådløse ruteren med en Ferrari. Formen og fargene gir inntrykk av en ruter som bør kunne hevde seg mot konkurrentene.

Det stemmer godt med førsteinntrykket når vi kobler de første enhetene til den oppsiktsvekkende boksen. Hastighetene er overbevisende både trådløst og med kabel, og med smart connect-teknologien aktivert måler vi 700 Mbps.

Det er utvilsomt hastigheter de fleste vil oppleve som en forbedring hvis de bytter ut den gamle ruteren. Det er likevel ikke særlig oppsiktsvekkende sammenlignet med konkurrerende AC5300- eller AC5400-rutere, og vi hadde ærlig talt tatt forventet mer av en ruter til 4500 kroner.

God dekning til alle enheter
Det er likevel et lite plaster på såret at det er mulig å koble til en ekstern harddisk via USB 3.0, og at overføringshastigheten til den overstiger 70 MB i sekundet. Det gjør det mulig å få en rimelig og relativt rask nettverksdisk, i stedet for å investere i en egentlig nettverksdisk.

Vi når bare toppfart når vi tester med helt nye enheter som støtter den raske nettverksstandarden. Eldre utstyr oppnår også brukbare hastigheter på 2,4 GHz-båndet, og MIMO-teknologien fordeler båndbredden fint når vi bruker flere enheter på én gang.

Vi opplever for eksempel ingen problemer når vi strømmer film, sjekker epost og gjennomfører større overføringer til en nettverksdisk på én gang. Dekningen er også ganske glimrende, og det er ikke noe problem å oppnå stabil dekning i et mindre rekkehus – med mindre du har isolert veggene med bly.

 

Forhandler og pris:

www.prisjakt.no

 

+ Gode hastigheter
+ Rask USB-overføring
+ God rekkevidde
– Høy pris

 

 

Konklusjon

En god ruter med stor rekkevidde og fine hastigheter, men den leverer ikke helt det vi forventer til den høye prisen.

Spesifikasjoner

Merke
D-Link
Trådløs standard
802.11 ac/n/g/b/a
Kabelnettverk/ethernet
10/100/1000 Gigabit
Nettverksporter
4
USB-porter
2
Strømforbruk
10,1 W
Mål
41,77 x 26,27 x 14,96 cm
Oppgitt hastighet
5,3 Gbps
Annet
Trippelbånd, MIMO
Målt hastighet
716,2 Mbps