Huawei B525 fås i svart eller hvit.

Huawei 4G Router B525

Wi-Fi 5-ruter med 4G mobilmodem.

av Henrik Ræder Clausen #Ruter #Huawei
9.2

Denne smarte boksen kombinerer en vanlig Wi-Fi-ruter med mobilmodem og telefonuttak. Det gjør det enkelt å dele en mobil dataforbindelse trådløst eller via kabel, samtidig som ruteren også fungerer som et vanlig lokalt nettverk med fire nettverksporter og mulighet for kablet tilkobling til internett.

Oppsettet er godt beskrevet i den medfølgende veiledningen: På undersiden av ruteren plasseres et mikrosimkort (OBS: ikke nano-størrelse), så er den klar til bruk. Datamaskiner, telefoner og nettbrett kobles enklest til med et trykk på WPS-knappen, som er lett tilgjengelig øverst på ruteren. Administrasjonssidene er enkelt designet og godt oversatt. Det er noe færre innstillinger enn vi er vant til, men det viktigste er på plass, inkludert muligheten til å bruke VPN. Det er også praktisk at det er mulig å skrive tekstmeldinger som så blir sendt via mobilnettverket.

God hastighet på nettverket

Ettersom ruterens viktigste oppgave er å dele en mobilforbindelse, hadde vi ingen større forventninger til hastigheten på det trådløse nettverket. Derfor ble vi gledelig overrasket over en hastighet på 442 Mbit/s, helt på høyde med andre gode Wi-Fi 5-rutere.

Hastigheten over mobiltilkoblingen er en annen sak. Her er den teoretiske toppfarten 300 Mbit/s, men man må være ganske nær en basestasjon for å komme i nærheten av dette. På test­adressen vår fikk vi 11 Mbit/s ved nedlasting og bare 1,8 Mbit/s ved opplasting. Det kan likevel ikke legges ruteren til last, da det er mobildekningen som skaper disse begrensningene.


+ God norsk veiledning
+ God hastighet på Wi-Fi
+ Uttak for telefon
+ Uttak for eksterne antenner
– Hastigheten begrenses av mobildekningen

Konklusjon

Denne mobile ruteren løser oppgaven på en utmerket måte og er lett å sette opp.

Spesifikasjoner

Merke
Huawei
Trådløs standard
WiFi 5 (2,4 / 5 GHz)
Kabelnettverk/ethernet
Gigabit Ethernet
Nettverksporter
4, inkludert WAN
USB-porter
1
Strømforbruk
8 watt
Mål
16,3 x 5,2 x 22,6 cm
Oppgitt hastighet
300 Mbit/s / 50 MBit/s
Annet
Tilkobling for telefon
Målt hastighet
11 Mbit/s / 1,8 Mbit/s