Linksys Velop AC3900 gir tre tilgangspunkter i et enkelt sett.

Linksys Velop AC3900

Et rutersett med tre små enheter som plasseres forskjellige steder i huset for optimal dekning.

av #Ruter #Linksys
8.9

Linksys Velop AC3900 er et sett som består av flere små rutere som danner et såkalt mesh-nettverk. Tanken er at bruken av flere enheter skal hindre områder uten dekning og gi stabil hastighet overalt i boligen. Dette settet er en mindre og rimeligere versjon av det første Velop-settet. Det benytter to frekvensområder i stedet for tre. Altså 2,4 GHz for maksimal rekkevidde og 5 GHz for maksimal hastighet.

Det testede settet består av tre identiske rutere. Hver av dem ser ut som et lite, hvitt tårn med en lysdiode på toppen. Størrelsen og den diskré utformingen gjør dem lette å plassere. Én av enhetene kobles til internett via kabel, så dele forbindelsen automatisk til de andre.

Alt styres fra en app

Oppsettet skjer ved hjelp av Bluetooth med en app på mobiltelefon eller nettbrett. Appen finner én enhet om gangen og sjekker kvaliteten på tilkoblingen. Er det problemer, foreslår appen at du flytter dem og hvordan de bør flyttes. Når noe tar tid, får man klar beskjed med tekst og humoristiske tegninger.

Alt er enkelt forklart, uten å brukeren overveldes av kompliserte tekniske termer. Det er lett å forstå de vanligste funksjonene, slik at man kan bruke telefonen til å aktivere gjestenettverk, prioritere enheter på nettverket eller slå av tilkoblingen når barna skal legge seg.

Den trådløse hastigheten er god, men uten å sette rekorder. Drøyt 400 Mbit/s er et stykke fra det raskeste vi har sett. Da vi hadde plassert enhetene optimalt, fikk vi likevel over 200 Mbit/s overalt i vårt ganske utfordrende testhus. Det er et godt resultat som i praksis er viktigere enn høy topphastighet.

Det er vanskelig å finne noe å utsette på dette settet. Det måtte være at nettverksnerder kunne ønske seg litt mer detaljstyring. For vanlige brukere som vil ha et raskt og stabilt trådløst nettverk, er Linksys Velop en svært god løsning.

+ Godt forklart oppsett
+ Fremragende dekning
+ God hastighet
+ Enkel app-styring
+ Diskré

Pris og forhandler finner du her:

https://www.prisjakt.no

Konklusjon

Systemet med tre små rutere gir høy hastighet og suveren dekning. Settet er dessuten enkelt både å sette opp og administrere.

Spesifikasjoner

Merke
Linksys
Trådløs standard
802.11ac, 802.11n
Kabelnettverk/ethernet
Gigabit Ethernet
Nettverksporter
3 x 2 porter
USB-porter
-
Strømforbruk
5 W / enhed
Mål
7,9 x 7,9 x 14,1 cm (b x d x h)
Oppgitt hastighet
866 Mbit/s
Målt hastighet
417 Mbit/s