Netgear M2 er ganske kompakt. Den betjenes direkte på skærmen.

NETGEAR Nighthawk M2 MR2100

Trådløs ruter for mobildata og mulighet for batteridrift.

av Henrik Ræder Clausen #Ruter #Netgear
8.4

Netgears Nighthawk M2 er en trådløs ruter som benytter 4G til å gi trådløst og kablet nettverk overalt. Ladetiden for det innebygde batteriet er kort, og batteriet gir strøm til nesten en hel dags bruk. Enheten er lett å sette opp og bruke, men ytelsen lever ikke opp til en tradisjonell, fast bredbåndsinstallasjon.

For å ta i bruk ruteren må du først sette inn et simkort i mikroformat. Det plasseres under det store batteriet, som deretter dekkes med en bakplate. Enheten kobles til den medfølgende USB-C-laderen og startes med et knappetrykk. Da får du først en kort veiledning på den berøringsfølsomme skjermen, slik at du får på plass de viktigste innstillingene. Etter et par minutter er det trådløse nettverket etablert.

Vår test i et vanlig byområde viste beskjedne 8,4 Mbit/sekund, men det er selvfølgelig avhengig av dekningen der du bruker ruteren.

Det trådløse nettverket på enheten benytter to frekvensbånd, et på 5 GHz og et på 2,4 GHz, samt tilkobling til kablet nettverk. Vi målte den lokale nettverkshastigheten på 5 GHz-båndet til 341 Mbit/sekund, og det er en del lavere enn de fleste trådløse rutere leverer. Vi hadde også forventet en beskjeden rekkevidde, men ble positivt overrasket da den lille ruteren viste seg å nå nesten like langt som de beste vi har testet.

I daglig bruk er ruteren diskré og effektiv, men internettforbindelsen virker treg. Det skyldes en ping-tid (reaksjonstid) som vi målte til 50 millisekunder, rundt ti ganger så lang tid som med et konvensjonelt trådløst nettverk. Det er spesielt merkbart på tunge nettsider, og det er et problem i raske spill som CounterStrike.

Som sagt foregår det grunnleggende oppsettet på enhetens egen skjerm. Det finnes flere innstillinger på administrasjonssidene som er både pent satt opp og oversatt til norsk. Hvis du kobler til en minnepinne, kan du også bruke ruteren som medieserver, men det er litt overraskende at det ikke er mulig å bruke USB-enheter til fildeling på nettverket.


+ Enkelt oppsett
+ Lang batteritid
– Middels ytelse
– Moderate hastigheter

Conclusion

Nighthawk M2 er en fin løsning hvis du har behov for trådløst nettverk når du er på farten, men erstatter ikke et vanlig hjemmenettverk.

Spesifikasjoner

Merke
Netgear
Trådløs standard
WiFi 5
Kabelnettverk/ethernet
Gigabit Ethernet
Nettverksporter
1
USB-porter
1 USB-C, 1 USB-3
Strømforbruk
Batteridrevet
Mål
10,6 x 10,6 x 2,0 cm
Oppgitt hastighet
2 Gbit/s
Annet
Vekt: 240 gram
Målt hastighet
8,4 Mbit/s