Netgear Nighthawk R7000P er en førsteklasses trådløs ruter

Netgear Nighthawk R7000P

En tidsmessig trådløs ruter i toppkvalitet med høy hastighet og gode sikkerhetsfunksjoner.

av Henrik Ræder Clausen #Ruter #Netgear
9.4

En kantete utforming og en rekke kraftige lysdioder på fronten sørger for at Netgear-ruteren Nighthawk R7000P er alt annet enn diskré, og spesifikasjonene er like rå som utseendet. Den er utstyrt med den nyeste teknologien og en ekstra kraftig prosessor for å drive det hele. Ellers er det snakk om en tradisjonell ruter med eksterne antenner, fire nettverksporter og et par USB-porter.

Som vanlig i dag skjer det grunnleggende nettverksoppsettet via en app. Den laster ned oppdateringer, setter passord og stiller noen innledende spørsmål. Deretter virker appen som en fjernkontroll av ruteren med tilgang til de mest brukte funksjonene som å få lister over tilkoblede enheter, aktivering av gjestenettverk og oversikt over eventuelle sikkerhetstrusler.

Logger man inn på de egentlige administrasjonssidene via en nettleser, får man mulighet til å detaljstyre det meste. Blant de mer interessante funksjonene er dynamisk trafikkprioritering slik at for eksempel spill eller videostrømming får mer båndbredde. Du kan også koble sammen 2,4 GHz- og 5 GHz-båndene og ta kontroll over barnas tilgang til internett. De to USB-portene kan brukes til fildeling, medieserver og skriverdeling på nettverket.

Samspill med antivirus

Hastighetstesten viser flotte resultater på 5 GHz-båndet med hastigheter på helt opptil 472 Mbit/sekund. I vårt normale testoppsett på tvers av en mellomstor rekkehusleilighet, hadde vi så vidt dekning i den mest fjernliggende delen. Det er et godt resultat, uten å være det beste vi har sett. Den ofte oversette muligheten for å dele filer på nettverket via en tilkoblet minnepinne fungerer også fint. Her målte vi en hastighet på 52 megabyte/sekund på en minnepinne med USB 3.0. Ikke helt på høyde med en egentlig nettverksdisk, men ganske brukbart — særlig med tanke på at det ikke koster all verden.

Noe helt spesielt ved denne modellen er dessuten muligheten for integrering med det gode antivirusprogrammet BitDefender. Det lar ruteren blokkere farlig nettverkstrafikk automatisk, og det gir oversikt over tidligere trusler. Det er ikke gratis: Etter en 90-dagers prøveperiode koster det 600 kroner i året, inkludert en BitDefender husstandslisens. Prisen er imidlertid rimelig, og prøveperioden er lang nok til å vurdere behovet for den ekstra sikkerheten.


+ Lynraskt trådløst nettverk
+ God rekkevidde
+ Godt tilbud på antivirus
+ Enkel app-styring


Forhandlere av Netgear-produkter finner du her:

http://netgear.no/home/shop/

Conclusion

Nighthawk R7000P er et godt produkt med høy hastighet, god rekkevidde og mange funksjoner. Mulighet for integrering med virusbeskyttelse er et ekstra pluss.

Spesifikasjoner

Merke
Netgear
Trådløs standard
802.11ac, 802.11n
Kabelnettverk/ethernet
Gigabit Ethernet
Nettverksporter
5
USB-porter
1 x USB 3, 1 x USB 2.0
Strømforbruk
6 W
Mål
28,5 x 18,5 x 5,0 cm
Oppgitt hastighet
1625 Mb/s
Annet
Integrasjon med BitDefender
Målt hastighet
472 Mb/s