Orbi AC2200 RBK30

Netgear Orbi AC2200

Netgear Orbi AC2200 er en mesh-ruter med en tilhørende satellittenhet som gjør det enkelt å få god dekning i store leiligheter og små hus. Oppsettet går som en lek, men det er få funksjoner, og hastigheten er ikke helt på topp.

av #Ruter #Netgear
7.6

Du behøver ikke å ha en boflate på flere hundre kvadratmeter før det blir vanskelig for en trådløs ruter å dekke hele huset. Selv om du får dekning i hele hjemmet, kan det være vanskelig å få full hastighet når du befinner deg langt fra ruteren. Netgear Orbi AC2200 kan løse utfordringer som dette, og den er særdeles godt egnet til små hus og store leiligheter.

Orbi er et såkalt mesh-nettverk. Du får en ruter og en satellittenhet som kobles til en stikkontakt, og som videresender signalet fra ruteren. Du kan legge til flere satellittenheter etter behov, men enheten som følger med skal ifølge Netgear dekke en bolig på opptil 200 kvadratmeter. Vi testet den i en leilighet på over 120 kvadratmeter, som normalt ikke dekkes av signalet fra en enkelt, kraftig ruter. Orbi hadde ingen problemer med å gi god og stabil dekning i hele leiligheten.

Med mesh-nettverket kobler enhetene seg automatisk til enten ruteren eller satellittenheten, avhengig av hvor de får best signal, og det virker smertefritt. Stabiliteten er altså god fra både ruter og satellittenhet, men hastigheten varierer. Den raskeste forbindelsen får du direkte fra ruteren. Når du kobler til via satellittenheten, må du ta til takke med litt lavere hastighet.

Fin fart – få funksjoner
Hastigheten på alle enheter en generelt god, men de fire interne antennene på ruteren klarer ikke å levere samme topphastighet som en helt vanlig, rask ruter. Med en strategisk riktig plassering av satellittenhetene, kan du likevel oppleve brukbar hastighet også når du er langt fra ruteren.

Orbi AC2200 høres kanskje ut som et avansert system, men det er uhyre enkelt å gi seg i kast med. Oppsettet tok under et kvarter, og det er en selvforklarende veiledning som hjelper til med installasjonen. Vi savner likevel noen funksjoner, for eksempel en USB-port til en ekstern harddisk.

+ Enkelt oppsett
+ God dekning
+ Kan utvides med flere satellitter
– Ingen USB-port

Dagens laveste pris finner du her

Konklusjon

Orbi AC2200 gjør det enkelt å få god trådløs dekning i små hus og store leiligheter, men vi savner litt fart og enkelte funksjoner.

Spesifikasjoner

Merke
Netgear
Trådløs standard
802.11 a/b/g/n/ac
Kabelnettverk/ethernet
1000
Nettverksporter
3
Mål
19,7 x 6,35 x 15,9 cm
Oppgitt hastighet
866 Mbit/s
Annet
MU-MIMO-teknologi
Målt hastighet
568 Mbit/s