ET430 er en 43-tommers skjerm med Ultra HD-oppløsning.

Acer ET430K

Acers enorme pc-skjerm tar stor plass på skrivebordet, men størrelsen byr også på en del andre utfordringer som ikke er til å overse.

av Mathias Alsted Lund Flinck #Skjerm #Acer
8.3

Dette er den absolutt største dataskjermen vi har hatt til test. Acer ET430K har et diagonalt mål på hele 43 tommer, og man skal ha et usedvanlig romslig skrivebord for å få plass til den.

Oppsettet er for så vidt så enkelt at man løfter skjermen opp av esken og kobler til de nødvendige kablene. Deretter tar det bare et øyeblikk før skjermbildet vises, i hvert fall når den automatiske tilkoblingsgjenkjenningen er aktivert. Det var den ikke på vår testskjerm, og vi måtte nærmest lete i blinde etter navigasjonsknappene på baksiden før vi fikk slått på funksjonen.

Enormt og svært detaljrikt bilde
Det er imidlertid mye å glede seg over når det først er liv i den store skjermen. Størrelsen gir rikelig med plass til mange programvinduer ved siden av hverandre, men det krever dessverre også oppskalering av tekst, ikoner og bilder. Ellers blir tekster nærmest uleselige. Det kan også være vanskelig å få oversikt over hele skjermbildet hvis man sitter 40 centimeter fra skjermen.

Oppskalering til 150 prosent i Windows 10 fungerer fint, og Ultra HD-oppløsningen på 3840 x 2160 piksler gir stor detaljrikdom. Tekst og bilder vises knivskarpt selv etter oppskaleringen, fargene er sterke og du får generelt et levende og dynamisk bilde – særlig i bilder og video.

+ Fantastisk til video
+ God skarphet
+ Enkel design
– Krever oppskalering av tekst

Forhandler og pris finner du her

Konklusjon

En gedigen kjempeskjerm med et levende og flott bilde, men den blir faktisk i største laget som pc-skjerm.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Størrelse
43 tommer
Oppløsning
3840 x 2160
Kontrast
100000000:1
Lysstyrke
350 cd/m2
Format
16:9
Tilkobling
HDMI, DisplayPort, Mini DisplayPort
Paneltype
IPS
Høyttalere
7 Watt
Betraktningsvinkel
178
Strømforbrug
55 W
Responstid
5 ms
Mål
96,6 x 65,3 x 24,3 cm
Vekt
12,36