Skjermen har en forholdsvis bred ramme.

Acer KG241

En god skjerm til en rimelig pris, hvis du er ute etter en skjerm til dataspill.

av #Skjerm #Acer
7.8

Fargene på Acers 24-tommers KG241-skjerm tyder på at den først og fremst er beregnet på spillere. Alt er holdt i matt svart plast, unntatt de to forgreningene i foten, som har fått en hissig rødfarge.

Prisen tyder riktignok ikke på at vi kan forvente særlig mange spillfunksjoner, men la deg ikke lure: Oppdateringsfrekvensen er på 144 Hz, og skjermen støtter AMD FreeSync. Det betyr at skjermen kan synkronisere oppdateringsfrekvensen med bildestrømmen fra et AMD-skjermkort, slik at du unngår hakking i bildet når du spiller.

Bildet er i Full HD, og det er skarpt og lyssterkt. Det lekker litt lys fra kantene av bildet, men det er bare synlig når det er hvit tekst på svart bunn, for eksempel i rulletekstene til en film.

Det er lyd i KG241, men som tilfellet ofte er med skjermhøyttalere, egner de seg dårlig til stort annet enn systemlyder fra Windows og kanskje en kort YouTube-video. Hvis du vil høre musikk på maskinen, kobler du raskt til et par eksterne høyttalere – eller en hodetelefon.

De ergonomiske mulighetene er begrenset. Skjermen kan vippes opp og ned – og det er det. Armen som holder skjermen hevet over bordet er litt vaklevoren, så skjermen blir lett stående og vippe hvis du kommer til å gi bordet en dytt.

Knappene for justering av skjermbildet sitter på fronten og er lette å nå. Dessverre er de ikke merket med tekst eller symboler, så du må prøve deg frem til du finner den rette hvis du vil endre lysstyrke eller farger. Det kunne godt vært løst på en bedre måte.

Samlet sett er Acer KG241 en konkurransedyktig 24-tommer for spillere. Vi andre kan spare litt ved å velge en skjerm med bedre ergonomi eller færre spesialfunksjoner, og dermed en lavere pris.


+ Gode spillfunksjoner

+ Utmerket skjermbilde

– Ugrei betjening

 

Konklusjon

En god skjerm til en rimelig pris, hvis du er ute etter en skjerm til dataspill.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Størrelse
24 tommer
Oppløsning
1920 x 1080 piksler
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
350 cd/m2
Format
16:9
Tilkobling
DisplayPort, HDMI, DVI, hodetelefon
Paneltype
TN
Høyttalere
2 x 2 watt
Betraktningsvinkel
170 vannrett og 160 loddrett
Strømforbrug
23 W
Responstid
1 ms
Mål
56,7 x 33,6 x 6,1 cm
Vekt
3,84 kg