Test av Acer Predator XB252Q

Acer Predator XB252Q

Acer Predator XB252Q er en vanvittig rask skjerm med G-Sync-teknologi, men dette er ikke nødvendigvis tiden for å oppgradere.

av #Skjerm #Acer
8.1

Der er liten tvil om at Acer Predator XB252Q er en absolutt førsteklasses spillskjerm. Om det betyr at du skal slippe alt du har i hendene og løpe ut og kjøpe, kommer an på behovet – og ikke minst budsjettet.

Predator XB252Q er lett å sette opp. Det enkle, et-trinns klikksystemet er forbilledlig. Skjermen kan også flyttes opp og ned på stativet, slik at det er lett å finne en posisjon som passer deg.

Det er også en nødvendig funksjon, særlig fordi panelet er av TN-typen og tilbyr høy oppdateringsfrekvens på bekostning av farge- og kontrastforhold. Man får også noe smalere betraktningsvinkler enn med IPS-paneler.

Acer Predator XB252Q er lynrask

Oppdateringsfrekvensen på 240 Hz vil si at Acer Predator XB252Q er lynrask. Er du spillnerd betyr det at objekter i spillet beveger seg langt mer flytende enn hvis du spiller på en standard kontorskjerm på 60 Hz.
Spiller du ikke, betyr det at musepekeren beveger seg mer flytende og jevnt over skjermen i Windows.

Hvis du skifter fra 240 Hz til 60 Hz, føles det bokstavelig talt som om musen hakker seg frem over Skrivebordet.

Når det er sagt, hevder kritiske røster at øynene uansett ikke klarer å oppfatte forskjellen når skjermen er på over 120 Hz – og at det i praksis ikke vil være noen synlig forskjell på 120 Hz og 240 Hz. Vi skal ikke gå inn på det fysiologiske, bare konstatere at denne testeren i hvert fall ikke er i stand til å se forskjell.

Det betyr at hvis du allerede har en skjerm med oppdateringsfrekvens på 120 Hz, så bør du kanskje vente til skjermteknologien utvikles ytterligere, for eksempel med HDR, før du bytter.

Nvidia G-Sync gir et flytende bilde

Derimot gir Nvidia G-Sync-teknologien en synlig forskjell. Har du et skjermkort fra Nvidia, vil du oppleve at objektene i spillet beveger seg langt mer flytende og naturlig. Teknologien låser skjermens oppdateringsfrekvens (hertz) til ytelsen (FPS) på skjermkortet, slik at skjerm og kort matcher hverandre. Resultatet er at bildet alltid virker skarpt – og det er merkbart.

Acer Predator XB252Q har innebygde høyttalere som kort sagt er ganske elendige. Riktignok setter det slanke kabinettet grenser for hvor kraftige høyttalere man kan forvente, men disse er så dårlige at man knapt hører hva som blir sagt i en vanlig nyhetssending. Det kan gjøres langt bedre enn dette.

 

+ Lynrask oppdateringsfrekvens
+ G-Sync-teknologi
– Litt dyr

Lavest pris på Acer-skjermen finner du her:
Prisjakt

Konklusjon

Skjermen er unektelig rask, og G-Sync-teknologien gir en god opplevelse. Prisen er likevel høy hvis du allerede har en skjerm som fungerer fint.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Størrelse
24,5"
Oppløsning
920 x 1080 (Full HD)
Kontrast
1000 : 1
Lysstyrke
400 Nit
Format
16 : 9
Tilkobling
DisplayPort & HDMI 2.0
Paneltype
TN
Høyttalere
Ja - 2x Stereo
Betraktningsvinkel
170 grader horisontal / 160 grader vertikal
Strømforbrug
23 W
Responstid
1 ms
Mål
55 x 50 x 7 cm
Vekt
4,3 kilo