Der er indbygget en lille USB-hub, så du får et par ekstra porte i siden.

Acer Predator XB3 – XB273UGS

XB3 er en god skjerm for spillere.

av Morten Skeldal Østergaard #Skjerm #Acer
9.1

Man er aldri i tvil om at Acer XB3 først og fremst er ment som en spillskjerm. Både utseendet og de høye spesifikasjonene taler sitt tydelige språk.

Bildet er godt og jevnt belyst, og oppdateringen av skjermbildet skjer på en måte som gjør skjermen spesielt egnet for spill. Oppdateringsfrekvensen er for eksempel på hele 165 Hz, og skjermbildet kan synkroniseres med skjermkortet. I praksis ga det et absolutt rolig bilde uten irriterende hakking da vi prøvde skjermen med et raskt skytespill.

Innstillingen av skjermbildet skjer ved hjelp av knapper på baksiden. Det er ikke spesielt intuitivt og kan være en krevende øvelse når du for eksempel vil endre litt på fargene. På/av-knappen er plassert øverst i rekken av knapper på baksiden, og man må famle litt for å være sikker på at man trykker på riktig knapp. Navigeringen i skjermmenyene skjer ved hjelp av en liten styrespak under knappene på baksiden.

De fysiske innstillingene er noe bedre. Skjermen kan skyves både langt opp og langt ned, faktisk så langt ned at underkanten nesten berører bordplaten. Du kan også vippe skjermen og vri den til sidene, og det er til og med mulig å svinge skjermen opp på høykant. Det er en egenskap vi setter pris på og er svært nyttig hvis du ofte har behov for å koble forskjellige enheter til eller fra skjermen.

Acer XB3 er mildt ikke særlig diskré. Sidene og overkanten er riktignok smale og nesten ikke-eksisterende, men foten har en nærmest aggresiv design, og den nederste kanten er ekstra kraftig og faktisk et kapittel for seg selv.

Det er nemlig bygd inn en LED-stripe langs kanten, og lyset i den kan tilpasses i tre forskjellige programmer. De to programmene som får lyset til å blinke i forskjellige farger og mønstre, er svært distraherende, mens det siste programmet bare lyser fast i en bestemt farge, nemlig rød, blå eller grønn. Det er ikke lett å bytte mellom fargeinnstillingene, så det er ikke noe man gidder å gjøre særlig ofte. Er du av typen som gjerne vil ha mus, tastatur og skjermkant til å lyse i den samme fargen, er det selvfølgelig fint. Vi klarer oss godt uten.


+ Godt bilde i spill

+ Gode fysiske innstillinger

– Omstendelig betjening

Conclusion

XB3 er en god skjerm for spillere.

Spesifikasjoner

Merke
Acer
Størrelse
27 tommer
Oppløsning
2560 x 1440 piksler
Kontrast
1000:1
Lysstyrke
400 cd/m²
Format
16:9
Tilkobling
2 x HDMI, DisplayPort
Paneltype
IPS
Høyttalere
Ja
Betraktningsvinkel
178 ° / 178 °
Strømforbrug
42 watt
Responstid
1 ms
Mål
61,2 x 23,6 x 41,5 cm
Vekt
5,85 kg